Americká senzace US Open: Blondýna, co ničí Rusky

Ivo Pospíšil, ip
7. 9. 2009 13:35
Melanie Oudinová vyřadila Dementěvovou i Šarapovovou

New York - To jméno se v New Yorku šíří rychlostí blesku - Melanie Oudinová. Kdo, že to je? Odpověď zní: V současné době zřejmě nejpopulárnější tenistka v celých Spojených státech.

Žádná Serena nebo Venus Williamsovy, Amerika si oblíbila tuto mladičkou hráčku. Sedmnáctiletá rodačka z Marriety je dokonalou hvězdou stoupající závratnou rychlostí vzhůru.

A na právě probíhajícím US Open se o kvalitách blonďaté tenistky přesvědčily i mnohem zkušenější kolegyně.

Čtěte také: Kvitová po senzaci: Nejsem hvězda. Ruska se vztekala

Kdo například? Hlavně Rusky, z nichž nemá Američanka žádný strach. Proč taky, když na její raketě skončily Anastasia Pavljučenkovová, Jelena Dementěvová a naposledy i bývalá světová jednička Maria Šarapovová.

"Explodovala jsem," vysvětlila sedmdesátá hráčka světa po vítězném zápase nad Šarapovovou.

A ani teď nemusí být s rozbíjením cest ruských tenisek konec. Shodou okolností na proti ní bude stát další Ruska, tentokráte třináctá nasazená Naďěžda Petrovová.

"Jsem na ni tak hrdá," slzela po postupu do osmifinále její matka Leslie.

Fanoušci ji začínají brát vážně, experti už připouští, že to není náhoda. Na letošním Wimbledonu totiž například vyřadila i Jelenu Jankovičovou a probojovala se do čtvrtého kola.

V mládí obdivovala Belgičanku Justine Heninovou, protože ta dokazovala svou kvalitu i přes svůj malý vzrůst. Sama Oudinová má 168 centimetrů. Malá velká tenistka, co pokračuje ve šlépějích bývalé světové jedničky? Možná.

Ve stopách sester Williamsových? Nejspíše ne

"Snažím se být klidná a říkám si, že proti mně žádná hvězda nestojí. Je to, jako bych jen trénovala. Někdy si namlouvám, že hraji na akademii nebo doma a naproti je někdo z mých kamarádů," objasňuje recept na nervozitu v důležitých utkáních.

"Jejím prvním cílem bylo se hlavně dostat na turnaj. A tím druhým zde bylo vyhrát alespoň v úvodním kole," přiznal její kouč Brian de Villers.

Přečtěte si také: Šok na US Open: Kvitová porazila jedničku Safinovou

Jeho svěřenkyně však jde ještě dál. Těžko uvěřit, že ji čeká boj o čtvrtfinále.

V juniorských soutěžích byla druhá nejlepší na světě. Za to vše může babička. Když byla malá, dala jí i jejímu dvojčeti Katherine tenisovou raketu. Spekulovalo se, že by jednou tato dvojčata mohla nahradit sestry Williamsovy.

Ony to však odmítají. Katherine se prý soustředí jen na školní turnaje.

"Už se mohu srovnávat s těmi nejlepšími hráčkami. Věřím si a díky své hře je potom je mohu porazit," získává sebejistotu Oudinová, jež si tenisem zatím vydělala jen necelých 250 tisíc dolarů.

"Celé je to hrozně vtipné. Když jsme se dozvěděli její los, řekl jsem ji:  Přemýšlej holka, proto abychom vyhráli, musíš porazit šest Rusek a jednu Williamsovou," usmál se na závěr její trenér de Villers.

Ačkoliv jeho svěřenkyni čeká ještě dlouhá cesta, ona sama ukázala, že už se s ní musí počítat.

 

Právě se děje

Další zprávy