Ivanovičová po krachu na US Open: Pláč a bezesná noc

Sport Sport, ČTK, Red Spo
2. 9. 2009 8:05
Ivanovičová prohrála na US Open s Bondarenkovou
Ana Ivanovičová v slzách
Ana Ivanovičová v slzách | Foto: Reuters

New York - Kdysi bývala světovou jedničkou, teď zažívá mimořádně špatné období. Tenistka Ana Ivanovičová to potvrdila na US Open, s nímž se rozloučila už v prvním kole.

V úterý večer prohrála ve třech setech s Ukrajinkou Katerynou Bondarenkovou.

Postoupila naopak někdejší první žena žebříčku a newyorská šampionka z roku 2006 Maria Šarapovová, mezi muži nezaváhal loňský finalista Andy Murray.

Čtěte dále: Do druhého kola US Open postoupili i Berdych a Kvitová

Jedenáctá nasazená Srbka Ivanovičová se už loni postarala o nejhorší výsledek nejvýše nasazené hráčky v historii US Open vypadnutím v druhém kole, nyní po porážce 6:2, 3:6 a 6:7 s mladší ze sester Bondarenkových dopadla ještě hůře.

"Bolí to, to vám řeknu," řekla krátce po skončení zápasu, v jehož závěru neudržela slzy. "Jsem si jistá, že mě čekají bezesné noci," dodala šampionka antukového Roland Garros 2008, jež se letos potýká s výrazným poklesem formy.

Jednadvacetiletá hráčka letos na Grand Slamech minimálně dvakrát vyhrála, tentokráte se jí to nepovedlo. "Někdy se cítím starší. Možná tak na pětadvacet let," poznamenala s úsměvem.

Po loňské absenci způsobené zraněním ramena se na kurty Flushing Meadows úspěšně vrátila oblíbenkyně tamních fanoušků Šarapovová, jež deklasovala i díky 29 vítězným úderům Bulharku Cvetanu Pironkovovou 6:3, 6:0.

"Tohle je grandslam. Musíte do toho jít už od prvního zápasu," vysvětlila své nasazení Ruska, jež kvůli zranění chyběla na WTA Tour téměř deset měsíců.

Pro svůj návrat zvolila příležitostná modelka Šarapovová černé šaty se stříbrnými motivy, což má podle ní být pocta architektuře newyorských mrakodrapů.

 

Právě se děje

Další zprávy