Dvojčata Federera? Tenisté tuší, že vyhrají Wimbledon

Václav Rojík, roj
12. 8. 2009 15:50
Vsadíte si na wimbledonský triumf dcer Federera?
Federer po finálové výhře
Federer po finálové výhře | Foto: Sport

Montreal - Takřka identičtí bratři Bryanovi už léta neotřesitelně vládnou tenisové čtyřhře a mnozí (zatím spíše v legraci), předpovídají, že nadvláda dvojčat čeká i dámskou čtyřhru.

Která že dvojčata to mají být? Přeci nedávno narozené dcery fenomenálního Rogera Federera.

"Wimbledonské šampionky v letech 2029-2040? Děvčata Federerovy," zaslal zprávu na Twitter (pozn. sociální síť na internetu) poražený wimbledonský finalista Andy Roddick.

Britští bookmakeři následně dokonce vypsali kurzy 100:1 na vítězství jedné z Federerových dcer ve wimbledonské dvouhře a 200:1 obou ve čtyřhře.

Čtěte také:
Federer má dvojčata. Nejlepší den v životě, raduje se
Federer se tajně oženil. Přiznal, že mu ukáply slzy

I bratři Bryanovi dokázali wimbledonskou čtyřhru vyhrát a narození Federerových dvojčat je také náležitě zaujalo.

"Dvojčata by měla vždy držet spolu. Je to hodně zvláštní být vedle někoho, kdo má stejné DNA jako vy," radil Bob Bryan.

Federera, jenž na turnaji v Montrealu nastupuje poprvé od vítězství ve Wimbledonu, kurzy na triumfy svých pár týdnů starých dcer hodně rozesmály.

Bratři Bryanové v akci
Bratři Bryanové v akci | Foto: Reuters

"Byl jsem dost pobaven, když jsem viděl, kolik lidí nad tím spekuluje. Opravdu není momentálně naším cílem udělat z holek tenisové mašiny," prohlásila světová jednička.

"Naštěstí má Federer holky"

Bratři Bryanové však připomínají, že jejich rodiče, oba profesionální tenisté, měli podobný přístup.

Své děti do tenisu nijak nenutili, ti se však v obklíčení koučů, hráčů a tenisových kurtů nakonec do sportu svých rodičů zamilovali.

A vypracovali se v takřka neporazitelný deblový pár. Známou věcí také je, že bratři Bryanovi spolu sdílí dům, charitativní organizaci, fanklub, rockovou kapelu a dokonce i bankovní účet.

"Jen přítelkyně a zubní kartáčky máme každý svoje," žertovali při daviscupovém utkání v Ostravě s Českou republikou.

Zápasy ve dvouhře jim prý nepřinášel ten správný požitek, proto se věnují čtyřhře. "Nikdy nás neuspokojovaly výhry v singlu. To není pro nás. Dohromady jsme jeden kompletní hráč, jedna osoba," prohlásil s trochou nadsázky Mike Bryan.

Podle něho se i Federerova dvojčata nakonec dají na tenis: "Každý, kdo se na ty děti podívá, řekne: Máte to v genech. Využijte toho. Bude to asi slušný tlak na ně."

O tom již svědčí fakt, že na jejich vítězství byly vypsány kurzy v době, kdy ještě neumí chodit.

Bratři Bryanovi už nastřádali slušnou porci rekordů a nasbírali řadu titulů. Ty jsou prý nyní v bezpečí. "Ano, naštěstí se Federerovi narodily holky, ne kluci," oddechl si Bob Bryan.

 

Právě se děje

Další zprávy