Hradecká jde v Praze dál, Záhlavová-Strýcová končí

Sport Sport, ČTK, Red Spo
15. 7. 2009 19:31
Záhlavová-Strýcová prohrála ve dvou setech
Barbora Záhlavová-Strýcová
Barbora Záhlavová-Strýcová | Foto: Reuters

Praha - Tenistka Lucie Hradecká postoupila jako první domácí hráčka do čtvrtfinále turnaje ECM Prague Open. Nasazená sedmička dnes na štvanické antuce porazila Chorvatku Karolinu Špremovou po vyrovnaném boji 6:2, 4:6 a 6:4.

 Neuspěla naopak Barbora Záhlavová-Strýcová, která prohrála s turnajovou čtyřkou Carlou Suárezovou-Navarrovou ve dvou setech 1:6 a 4:6.

Ve čtvrtek budou o čtvrtfinále usilovat ještě dvě české tenistky - třetí nasazená Iveta Benešová a osmička Petra Kvitová. V případě výher by pak o postup do semifinále hrály proti sobě.

Čtěte dále: Vaidišová po pražském krachu: Žebříček, to je realita

Čtyřiadvacetiletá Hradecká, hráčka pořádajícího klubu I. ČLTK, si letos zahraje potřetí ve čtvrtfinále turnaje WTA. Stejně daleko došla ve Fezu a Štrasburku, kde nakonec prohrála až ve finále.

V Praze nastoupí v pátek v boji o semifinále buď proti druhé nasazené Sybille Bammerové z Rakouska, nebo proti Rusce Alle Kudrjavcevové.

"Tohle je určitě nejsladší čtvrtfinále, protože je doma. Mám tady hodně kamarádů, rodinu a známé. Je to příjemné," řekla Hradecká, která hraje Prague Open popáté v kariéře.

V letech 2005 až 2007 nepostoupila z kvalifikace, což se jí povedlo loni, ale prohrála pak v prvním kole s pozdější vítězkou Věrou Zvonarevovou z Ruska.

V duelu se Špremovou hrála Hradecká výměny plné tvrdých úderů s vítěznými míči. "Dá se říci, že to byla přestřelka, ale to se čekalo. Ona hraje velice rychle a jakmile jsem zvolnila, tak jsem lovila balon za sebou. Bylo důležité, že jsem jí hned na začátku třetího setu brejkla, a pak mě podržel můj servis," řekla Hradecká.

Záhlavová-Strýcová nenašla v Praze recept na trpělivou antukovou hru Suárezové-Navarrové.

"Měla jsem hodně výhod, ale tyhle míče se musí dělat, když chcete vyhrát set. To už není o tom, jestli zahrajete dřív nebo později, to je jenom o hlavě a moje hlava nebyla v ty momenty silná," řekla po utkání Záhlavová-Strýcová.

Ve druhém setu měla dvojnásobná vítězka juniorky na Australian Open šanci na zvrat. Vedla 3:1, ale náskok neudržela. "Snažila jsem se chodit na síť a hrát agresivně, ale ona málo kazila. Ona je stejná hráčka jako já a teď byla silnější mentálně," dodala Češka.

Bez problémů postoupila nejvýše nasazená Francesca Schiavoneová. Slovince Poloně Hercogové povolila jen čtyři hry. "Rozhodla moje síla a zkušenosti, ale ona má velkou budoucnost," řekla Italka.

Tenisový turnaj žen ECM Prague Open (antuka, dotace 220.000 dolarů):

Dvouhra - 2. kolo:

Suarezová-Navarrová (4-Šp.) - Záhlavová-Strýcová (ČR) 6:1, 6:4, Schiavoneová (1-It.) - Hercogová (Slovin.) 6:2, 6:2, Hradecká (7-ČR) - Špremová (Chorv.) 6:2, 4:6, 6:4, Bammerová (2-Rak.) - Kudrjavcevová (Rus.) 6:1, 6:1.

Čtyřhra - čtvrtfinále:

Voráčová, Rybáriková (ČR/SR) - Klemenschitsová, Maleková (Rak./Něm.) 6:2, 6:3.

 

Právě se děje

Další zprávy