Vaidišová po pražském krachu: Žebříček, to je realita

Sport Sport, Red Spo
15. 7. 2009 10:00
Na Štvanici se pískalo, Vaidišová vypadla v 1. kole
Nicole Vaidišová dohrála na Prague Open už po prvním kole
Nicole Vaidišová dohrála na Prague Open už po prvním kole | Foto: Ludvík Hradilek

Praha - Po dlouhých osmi letech mohli diváci v Praze vidět tenistku Nicole Vaidišovou. Dvacetiletá hráčka měla být jedním z hlavních taháků právě probíhajícího turnaje Prague Open a nejen fanoušci si od ní slibovali možný návrat mezi elitu.

"Věřím, že Praha uvidí začátek Nikolina vzestupu," říkal ještě před jejím úvodním zápasem ředitel turnaje Vladislav Šavrda.

V ČEZ Koloseu na pražské Štvanici se ale nakonec žádný comeback nekonal. Mladá tenistka totiž vypadla hned v prvním kole, když podlehla Rusce Kudrjavcevové 5:7, 2:6 a jen tak potvrdila svůj pád na tenisovém žebříčku.

Čtěte také: Vaidišová v Praze: Nenadchla, naopak hned vypadla

Tam ji nyní patří 141. místo a nic stále nenasvědčuje tomu, že by se mělo v příštích týdnech cokoliv změnit.

"Mojí hře chybí konzistence," stěžovala si po zápase na oficiálních stránkách turnaje. "Bylo to nahoru, dolů. Ruska je stá. Je to solidní hráčka. Žebříček je realita," doplnila.

Vaidišová ztratila duel v prvním setu. Vedla nad soupeřkou už 5:2, ale po dalších ztrátách vývoj střetnutí zcela ztratila. Na kurtu se sice nejdříve dočkala potlesku, na konci však už přišel jen pískot.

"Člověk o sobě začne víc pochybovat (pozn. v době, kdy se nedaří), ale doufám, že se to otočí a co nejdříve," dodala.

Předčasný konec ji mrzel o to více, že se na ni přišla podívat spousta přátel. Váhavě ovšem připustila, že ji tento fakt mohl lehce znervózňovat.

Rodačka z Norimberka se proto nyní vydá zpět na turnaje ve Spojených státech, kde bude hrát na betonu.

"To je můj oblíbený povrch. Na konci roku bych chtěla být v žebříčku úplně jinde. Ale radši si nechám pro sebe, kolikáté místo by mě uspokojilo," objasnila na závěr své příští plány.

 

Právě se děje

Další zprávy