Déjá vu ve Wimbledonu. Finále slaví sestry Williamsovy

Sport Sport, Red Spo
2. 7. 2009 18:27
S.Williamsová - Dementěvová 6:7, 7:5, 8:6
Venus Williamsová nedala Dinaře Safinové šanci
Venus Williamsová nedala Dinaře Safinové šanci | Foto: Sport

Londýn - Rok se s rokem sešel a tenisový Wimbledon bude mít ve finále ženské dvouhry stejné složení jako loni.

O cenný titul se na travnatých dvorcích utkají opět americké sestry Serena a Venus Williamsovy. Potvrdily to čtvrteční semifinálové zápasy.

Jako první si zajistila postup mladší Serena, která udolala v třísetové bitvě Rusku Jelenu Dementěvovou po setech 6:7, 7:5 a 8:6. Mnohem méně starostí pak měla vzápěti i její sestra Venus, jenž naopak zostudila Dinaru Safinovou 6:1 a 6:0.

Čtěte také: Federer přehrál Karloviče, v semifinále ho čeká Haas

Fakt, že v prvním utkání byli diváci svědky napínavého a vyrovnaného boje ukázala již úvodní sada, která dospěla až do tie brejku.

Tam se dařilo více čtvrté nasazené, která svou agresivní hrou donutila Američanku udělat několik chyb a následně jeden ze dvou nabídnutých minibrejků využila k zisku prvního setu.

Williamsová však nic nevzdala a hned na začátku druhé sady dokázala své soupeřce vzít servis. Houževnatá Ruska ale nadále pokračovala v precizní hře a brzy dokázala toto zaváhání vymazat.

Rozhodující chvíle proto přišla za stavu 5:5, kdy Dementěvová prohrávala 30:40 a její ránu odchýlila do autu páska. Tento fakt nakonec posvětilo i jestřábí oko a Williamsová byla rázem ve výhodě.

Přečtěte si také: Safinová je v semifinále Wimbledonu. Vyzve obhájkyni

Potvrzení a zisk druhé sady ovšem nebylo vůbec zadarmo a bývalá světová jednička musela odvracet hned čtyři brejkboly. Nakonec ale druhou sadu přeci jen ukořistila a mohla na okamžik uvolnit své emoce.

Napínavé výměny totiž přinesl i rozhodující třetí set, v němž měla dokonce Dementěvová za stavu 5:4 mečbol. Ten ale její soupeřka díky agresivnímu servisu odvrátila a utkání tak dospělo do dalších her.

Za stavu 6:6 pak Williamsová znovu prolomila servis a následně si už postup do kýženého finále nenechala ujít.

Výsledky:

S.Williamsová (2-USA) - Dementěvová (4-Rus.) 6:7, 7:5, 8:6
V.Willamsová (3-USA) - Safinová (1-Rus.) 6:1, 6:0

 

Právě se děje

Další zprávy