Safinová je v semifinále Wimbledonu. Vyzve obhájkyni

Sport Sport, Red Spo
30. 6. 2009 18:16
Safinová - Lisická 6:7, 6:4, 6:1
Dinara Safinová
Dinara Safinová | Foto: Reuters

Londýn - Ruská tenistka Dinara Safinová porazila v úterním čtvrtfinále Wimbledonu Sabinu Lisickou 6:7, 6:4, 6:1 a postoupila na prestižním turnaji již do semifinále.

Světová jednička se však v duelu s nevyzpytatelnou Němkou hodně trápila. V utkání vyprodukovala až přílišné množství dvojchyb a ztrácela v důležitou chvíli i potřebný klid.

Čtěte také: Spor o zatahovací střechu na Wimbledonu. Murray: sauna

To se například ukázalo v rozhodující chvíli první sady, kdy Safinová podávala v tie brejku za stavu 5:6 na udržení ve hře. Následně ale nedokázala dvakrát přesně zaservírovat a po další dvojchybě ztratila i celý set.

Svou frustraci si pak vybila na své raketě a připomněla tak chování svého bratra Marata.

V dalších sadách se však houževnatá Ruska dokázala zkoncentrovat, a ačkoliv dělala i při dalších výměnách mnohdy zbytečné chyby, vyhecovala se ke konečnému obratu.

V boji o kýžené finále pak narazí na Američanku Venus Williamsovou, která postoupila přes Polku Agnieszku Radwaňskou bez vážnějších komplikací po setech 6:1 a 6:2.

Na svou semifinálovou soupeřku pak ještě čeká Ruska Jelena Dementěvová. Ta vyřadila Italku Sciavoneovou 6:2, 6:2 a v další fázi turnaje ji čeká Serena Williamsová, jenž ve dvou setech vyřadila Viktorii Azarenkovou.

Výsledky - Wimbledon:

Ženy:
Dvouhra - čtvrtfinále:
Safinová (1-Rus.) - Lisická (Něm.) 6:7 (5:7), 6:4, 6:1, Dementěvová (4-Rus) - Schiavoneová (It.) 6:2, 6:2, V. Williamsová (3-USA) - A. Radwaňská (11-Pol.) 6:1, 6:2., S.Williamsová (2-USA) - Azarenková (Běl.) 6:2, 6:3

 

Právě se děje

Další zprávy