Spor o zatahovací střechu na Wimbledonu. Murray: sauna

ČTK, Red Spo
30. 6. 2009 15:00
Pořadatelé novou střechu brání
Ve Wimbledonu se poprvé v historii zatahovala střecha.
Ve Wimbledonu se poprvé v historii zatahovala střecha. | Foto: Reuters

Londýn - Tenisový Wimbledon má za sebou první dva zápasy pod zatahovací střechou. Zatímco Dinara Safinová s Amélií Mauresmovou si po utkání nemohly novinku vynachválit, domácí Andy Murray kvůli velkému dusnu střechu kritizoval.

Jako první si pod střechou, jejíž stavba vyšla zhruba na 80 milionů liber (asi 2,4 miliardy korun), zahrála světová jednička Dinara Safinová s wimbledonskou šampionkou z roku 2006 Amélií Mauresmovou.

"Asi to bylo poprvé, co jsme si přáli, aby začalo pršet," citovala agentura AP předsedu pořádajícího All England Clubu Iana Ritchieho. "Ale pořád máme radši sluníčko," dodal.

Čtěte také: Štěpánek i Berdych padli. Wimbledon je bez Čechů

"Je to rozhodně plus. Letos ještě nebylo vyloženě hnusné počasí, ale pamatuji si pár Wimbledonů, kdy pršelo opravdu hodně," řekla Mauresmová po prohře 6:4, 3:6 a 4:6.

Stěžovala si i Francouzka Mauresmová

Podle francouzské tenistky se navíc po zatažení střechy změnily herní podmínky.

Ve Wimbledonu se poprvé v historii zatahovala střecha
Ve Wimbledonu se poprvé v historii zatahovala střecha | Foto: Reuters

"Měla jsem pocit, jako by míček létal rychleji. Musely jsme si na to obě zvyknout," dodala s tím, že jí potíže dělalo i osvětlení. "Když byl míček vysoko ve vzduchu, docela to oslňovalo," uvedla.

"I fanoušci se dožadovali střechy, takže po jejím zatažení byla neuvěřitelná atmosféra," připomněla Safinová skandování "Střecha! Střecha!", kterým se příznivci dožadovali zatažení. "Navíc jsem vyhrála, takže všechno bylo fajn," dodala.

Po utkání Safinové s Mauresmovou nastoupil na kurt domácí miláček Andy Murray se Švýcarem Stanislasem Wawrinkou a jejich pětisetová bitva skončila těsně před půlnoci - tedy o hodinu později, než se kdy v All England Clubu hrálo.

Murray však po zápase střechu kritizoval. "Chvíli mi trvalo, než jsem si zvykl. Navíc jsem byl zpocený, jako bych se vykoupal. Taky jsme si pořád museli otírat ruce, protože na kurtu bylo velmi, velmi dusno," řekl.

 

Právě se děje

Další zprávy