Williamsová v šoku: Ve Wimbledonu jí zakázali jíst

roj
24. 6. 2009 10:25
Williamsová: Tohle není fér
Serena Williamsová
Serena Williamsová | Foto: Václav Rojík

Londýn - Areál tenisového Wimbledonu je přeplněn různými restauracemi a stánky s občerstvením.  Problém je ten, že si hráči tyto pochoutky nemohou odnést do svých šaten. A to v úterý pořádně rozlítilo světovou dvojku Serenu Williamsovou.

Tenistům a tenistkám představili organizátoři nové pravidlo letos poprvé. "Totálně nesnáším pravidla, která nedávají žádný smysl," stěžovala si americká tenistka ve svém blogu.

Co se několikanásobné wimbledonské šampionce nelíbilo?

Jedna z organizátorek ji na nové pravidlo upozornila v pondělí, když jedla před vítězstvím v prvním kole.

Čtěte také:
Wimbledon: Štěpánek a Berdych jdou dál. Vaidišová končí
Nejkrásnější tenistky Wimbledonu? Vaidišová šestá

"Wow, myslela jsem si své a pokračovala jsem v jídle. A samozřejmě dotyčná dáma mi pravidlo znovu připomněla. A to už jsem byla v šoku," píše dále Serena Williamsová.

Všimla si, že v šatně se hráčům nabízí ovoce a tyčinky. Čeho si však nevšimla, bylo to, že platí zákaz přinášení jídla do šaten zvenčí.

"Proč pak máme v šatně jídlo, když ho tam pak nesmíme jíst. To pravidlo není fér," pokračovala.

"S novým nařízením jednoznačně nesouhlasím. Očekávají, že snad já, nebo jiná tenistka budeme chodit do hráčské haly? To není dobře strávený čas. Na to si ho až moc cením," rozčilovala se.

Mluvčí All England Clubu Johnny Perkins pravidlo vysvětlil tím, že zákaz nošení jídla do šaten se připravoval téměř deset let a jeho smyslem je uchovat v šatnách čistotu.

"Nakonec to musí někdo uklidit," vysvětlil Perkins agentuře AP. "Navíc tu máme perfektní restauraci," dodal.

 

Právě se děje

Další zprávy