Nenáviděný otec chtěl za Dokičovou. Skončil v nemocnici

Václav Rojík
27. 1. 2009 20:10
Dokič měl zakázaný kontakt s dcerou
Jelena Dokičová při vítězném návratu na Australian Open
Jelena Dokičová při vítězném návratu na Australian Open | Foto: Václav Rojík

Melbourne - Příběh návratu tenistky Jeleny Dokičové na výsluní dojal nejen australské fanoušky, kteří jsou opět hladoví po podrobnostech z pohnutého rodinného života staronové hvězdy.

Známou věcí je, že rodačka z Osijeku po dramatických peripetiích přerušila se svoji rodinou kontakt.

Po emotvním vítězství v prvním kole přiznala, že v Melbourne nikoho z rodiny nemá a ráda by své vztahy urovnala.

Otec Damir však sledoval zápasy své dcery pouze v Srbsku v televizi.  Dříve v roli trenéra stačil psychicky deptat nejen ji, ale zvládl si proti sobě popudit i řadu pořadatelů turnajů, kteří mu zakázali vstup na své podniky.

Čtěte také:
Australská pohádka skončila. Dokičová dohrála
NEJ...příběh Australian Open: Slzy, bitka a naháč

Stejně tomu bylo i na letošním Australian Open. S dcerou měl zakázaný jakýkoliv kontakt, pokud si ho sama nebude přát.

"Damir Dokič nebude v žádném případě akreditován a nebude mít povolen ani přístup na žádná oficiální místa v Melbourne Parku bez svolení Jeleny," řekl ředitel turnaje Craif Tiley před úterním čtvrtfinálovým duelem Dokičové se Safinovou, v němž Australanka podlehla ve třech setech.

Dokič totiž ze Srbska vzkázal, že pokud bude spanilá jízda jeho dcery v Melbourne pokračovat, co nejdříve do Austrálie přiletí.

Po zápase skončil v nemocnici

Podle deníku The Australian však Dokičův přílet znemožnily zdravotní potíže, které otce tenisky dostihly po nervydrásajícím duelu Jeleny s Ruskou Alisou Kleybanovovou.

Informaci zveřejnil rodinný přítel s tím, že Dokič leží v bělehradské nemocnici.

Hráčka, které před Australian Open patřila v žebříčku WTA místa na konci druhé stovky, však během turnaje byla  před každým zápasem v kontaktu se svoji matkou Lilianou Pondarovou.

Ta po desetiletí mediálního mlčení poprvé promluvila o kariéře své dcery:

"Vždy jsem očekávala, že se bude Jeleně dařit. Jenom si prostě myslím, že jsem o tom s nikým nemluvila," řekla stanici Seven Network.

Čtěte více: Otec ji stáhl na dno. Teď Dokičová vítězství obrečela

"Hodně štěstí, ať se daří," přála prý Pondarová Dokičové před úterní porážkou od Safinové.

Jelena Dokičová naposledy mává fanouškům na letošním Australian Open.
Jelena Dokičová naposledy mává fanouškům na letošním Australian Open. | Foto: Reuters

I ona podle svých slov přerušila jakýkoliv kontakt s bývalým manželem, který ji a celou rodinu prý přinutil v roce 2001 odstěhovat se z Austrálie do Srbska.

Skvělý turnaj

Dokičová letos ukončila desetileté čekání na výhru na Australian Open. Vítězství v utkání v hlavní soutěži grandslamového turnaje si vychutnala po šestileté odmlce.

Tenistka srbského původu zvládla v Melbourne vyhrát tři třísetové zápasy, až ve čtvrtém podlehla. Po setech 6:4, 4:6 a 6:4 ji zdolala třetí nasazená Ruska Dinara Safinová.

"Podle mě to byl dobrý zápas. I když jsem dnes nebyla v nejlepší fyzické kondici. Hrála jsem však se třetí tenistkou světa na tři sety. Všechno je tak pro mě pozitivní. Mám za sebou skvělý turnaj," řekla po utkání poražená Dokičová.

"Jasně, trošku zklamání tu je. Měla jsem nějaké šance, i pak ve třetím setu. Nedokázala jsem si ale podržet servis," dodala.

 

Právě se děje

Další zprávy