Štěpánek začal sezonu výborně. Vaidišová se trápila

Sport Sport, Red Spo
5. 1. 2009 16:31
Štěpánek - Kunitsyn 6:2, 6:2
Radek Štěpánek
Radek Štěpánek | Foto: Reuters

Brisbane - Tenisová sezona je zpět a jako obvykle startuje hlavně v Austrálii, kde v lednu čeká na hráče s raketou první Grand Slam: Australian Open. Vstup do sezony měli Češi relativně dobrý.

Na úvodním turnaji roku v Brisbane se dařilo hlavně Radku Štěpánkovi, který jako osmý nasazený postoupil do druhého kola. Český reprezentant se na kurtu zdržel sotva jednu hodinu, když v pondělí hladce porazil Igora Kunitsyna z Ruska dvakrát 6:2.

V dalším kole jej zřejmě čeká Francouz Michael Llodra.

Na stejném turnaji postupuje i Lucie Šafářová, která vyřadila domácí sedmnáctiletou naději Isabellu Hollandovou. Brněnská rodačka porazila 581. tenistku světa po setech 6:4, 6:3.

Také Nicole Vaidišová si zajistila účast ve druhém kole. Na Novém Zélandu se ale nasazená šestka hodně trápila a porazila Rusku Allu Kudrjavcevovou až po dramatické bitvě 7:6, 4:6 a 7:5.

V Aucklandu dále postoupila i Barbora Záhlavová-Strýcová, jež uspěla v duelu proti Francouzce Razzanové taktéž ve třech setech.

Naopak jiné dvě Češky už dohrály. Klára Zakopalová podlehla Rumunce Gallovitsové a s turnajem na jižní polokouli se rozloučila Petra Cetkovská, jež nestačila na favorizovanou Shahar Peerovou z Izraele. Právě Peerová teď bude soupeřkou Záhlavové.

Turnaj v indickém Chennai a tenisté Dlouhý s Paesem
Turnaj v indickém Chennai a tenisté Dlouhý s Paesem | Foto: Reuters

V Brisbane se nedařilo ani Ivetě Benešové, kterou vyřadila Bulharka Karatantčevová.

Dlouhý otočil a postupuje

Na stejných kurtech prohrála také Petra Kvitová, jež podlehla nasazené jedničce Aně Ivanovičové ze Srbska 4:6 a 2:6.

Nedařilo se ani Janu Hernychovi v katarském Dauhá. Český tenista podlehl na turnaji s dotací 1 110 250 dolarů pátému nasazenému Francouzi Gaelu Monfilsovi dvakrát 2:6.

Lépe dopadl Lukáš Dlouhý na turnaji v Čennaí. Český reprezentant, jemuž patří v rankingu ATP 180 příčka dokázal otočit zápas s o dvaašedesát míst lépe postaveným Japoncem Go Soedou.

Svěřenec hrajícího trenéra Pavla Víznera nakonec vyhrál velikou bitvu po setech 3:6, 6:2, 6:4.

Dauhá
1.kolo
Monfils (5-Francie) - Hernych (ČR) 6:2, 6:2.

Čennaí
1. kolo
Dlouhý (ČR) - Soeda (Jap.) 3:6, 6:2, 6:4

Auckland
1. kolo
Peerová (5-Izrael) - Cetkovská (ČR) 7:6 (7:4), 6:2, Vaidišová (6-ČR) - Kudrjavcevová (Rusko) 7:6 (7:3), 4:6, 7:5, Záhlavová-Strýcová (ČR) - Razzanová (Francie) 1:6, 6:2, 6:3, Gallovitsová (Rumunsko) - Zakopalová (ČR) 3:6, 6:2, 7:5.

Brisbane
1. kolo, muži
Štěpánek (ČR) - Kunicyn (Rusko) 6:2, 6:2.

ženy
Karatančevová (Bulharsko) - Benešová (ČR) 1:6, 6:4, 6:2, Šafářová (ČR) - Hollandoví (Austrálie) 6:4, 6:3, Ivanovičová (Srbsko) - Kvitová (ČR) 6:4, 6:2.

 

Právě se děje

Další zprávy