Federer začal rok porážkou. Do finále prošel Murray

Sport Sport, Red Spo
2. 1. 2009 14:12
Federer - Murray 6:4, 2:6, 6:7
Roger Federer na úvod roku prohrál
Roger Federer na úvod roku prohrál | Foto: Reuters

Abú Zabí - Roger Federer vstoupil do nové sezony porážkou. Na právě probíhajícím mistrovství světa v tenise, který ale nezastřešuje organizace ATP, podlehl v semifinále plném obratů Andymu Murraymu.

Švýcarský tenista byl nasazen v Abú Zabí přímo do semifinále, na rozdíl od soupeře, který musel ve čtvrtfinále porazit Jamese Blaka.

Na turnaji pro šest nejlepších na světě, oficiálně pojmenovaném Capitala World Tennis Championship, začal Federer dobře.

Hned na úvod svému protivníkovi prolomil podání a dostal se do vedení 2:0. Tuto výhodu dlouho neudržel, za chvíli britský tenista srovnal na 3:3. Jenže rodák z Basileje se v závěru setu opět ujal aktivity a vyhrál 6:4.

Druhá sada začala naprosto opačně - Murray dvakrát proměnil brejkbol a po pár minutách svítilo na tabuli skóre 4:0. Federer už ztrátu nedotáhl zpět, a tak se muselo rozhodnout ve třetím setu.

Vyprodané tribuny v hlavním městě Spojených arabských emirátů sledovaly dramatickou bitvu. Už to vypadalo, že vyhraje britský tenista, vedl 4:1. Švýcar se ale vrátil do zápasu, a bitva tak skončila až v tiebreaku.

Andy Murray potvrdil mírnou převahu, když měl náskok 5:2 a 6:3. Jenže poslední bod ne a ne přidat.

Roger Federer za velkého aplausu vyrovnal na 6:6, poté však chyboval a nabídl Murraymu postup do finále. Šlo o šesté vítězství mladého Skota nad švýcarským hráčem.

V bitvě o titul se utká s vítězem druhého duelu Rafaelem Nadalem, jenž zdolal Nikolaje Davyděnka.

Výsledek:
Federer - Murray 6:4, 2:6, 6:7 (6)

 

Právě se děje

Další zprávy