Djokoviče doplní v semifinále Turnaje mistrů Davyděnko

Sport Sport, Red Spo
13. 11. 2008 14:49
Tsonga - Djokovič 1:6, 7:5, 6:1
Francouz Tsonga se v Číně dočkal jediné výhry.
Francouz Tsonga se v Číně dočkal jediné výhry. | Foto: Reuters

Šanghaj - Novak Djokovič a Nikolaj Davyděnko, to jsou dva postupující ze Zlaté skupiny do semifinále tenisového Turnaje mistrů.

Davyděnko si pokračování na turnaji v čínské Šanghaji zajistil čtvrteční výhrou nad Juanem Martinem del Potrem, jehož porazil relativně snadno ve dvou setech - 6:3 a 6:2.

Favorizovaný ruský hráč v zápase o všechno začal lépe, po proměněném brejkbolu se ujal vedení 3:1 a náskok si už do konce setu nenechal vzít. Pátý tenista podle žebříčku ATP to samé zopakoval i ve druhé sadě, kdy soupeři vzal podání dokonce dvakrát.

Ještě před ním prohrál Novak Djokovič s Jo-Wilfriedem Tsongou, na postupu srbské naděje to ale nemohlo nic změnit. Světová trojka vyhrála sice ve čtvrtek lehce první set, pak ale začala kazit a do hry se dostal francouzský tenista.

V napínavém druhém setu nakonec stačil Tsongovi jediný využitý brejk na vyrovnání stavu a utkání tak musel rozhodnout až třetí set.

Čtěte také: Štěpánek s cizí raketou Federera trápil. Nakonec padl

Do něj už jistě postupující Djokovič vstoupil vlažně a ztratil hned své první podání. Naopak Francouz servíroval velmi dobře a když v šesté hře znovu prolomil Srbův servis, dovedl zápas k pohodlné výhře 6:1.

I tak se ale s Turnajem mistrů loučí. Jediné vítězství nad Djokovičem na postup do další fáze nestačilo.

Výsledky:
Tsonga - Djokovič 1:6, 7:5, 6:1
Davyděnko - Del Potro 6:3, 6:2

 

Právě se děje

Další zprávy