Štěpánek ve finále padl.Peschkeová a Berdych mají titul

roj
25. 2. 2008 1:50
Štěpánek - Roddick 4:6, 5:7
Radek Štěpánek
Radek Štěpánek | Foto: Ondřej Besperát

San José - Český tenista Radek Štěpánek nezlomil ve finále turnaje v San Jose špatnou bilanci s Američanem Andy Roddickem a prohrál i ve čtvrtém vzájemném zápase. Karvinský rodák podlehl světové šestce 4:6, 5:7.

Rodák z Nebrasky proměnil po hodině a dvaceti minutách napotřetí mečbol a navázal na své výhry proti české daviscupové dvojce z londýnského Queens Clubu a Washingtonu.

Roddick tak získal svůj třetí titul v San Jose, který je pro něho už čtyřiadvacátý na okruhu ATP. Štěpánek naopak sbírku dvou titulů z Rotterdamu a Los Angeles nerozšířil.

Čtěte také: Radek Štěpánek si v San Jose zahraje o titul

Český tenista ztratil svůj servis hned v úvodu utkání, Roddick zisk brejku záhy potvrdil čistou hrou a náskok si hlídal až do konce sady. Štěpánek naopak musel ještě odvracet brejkbol za stavu 2:4, ale ani zisk pověstného Tildenova gamu mu nepomohl.

Květa Peschkeová se spolu s Australankou Renne Stubbsovou (vlevo) raduje z vítězství ve čtyřhe na turnaji v Dauhá.
Květa Peschkeová se spolu s Australankou Renne Stubbsovou (vlevo) raduje z vítězství ve čtyřhe na turnaji v Dauhá. | Foto: Reuters

Po jedenatřiceti minutách si Roddick vypracoval první setbol, Štěpánek ještě srovnal na shodu, ale napodruhé Američan uspěl.

Výborně servírující svěřenec Jimmy Connorse nepovolil za celý zápas Štěpánkovi jediný brejkbol, český hráč jich naopak musel odvracet pět. K jednomu z nich jej soupeř donutil znovu už za stravu 1:1 ve druhé sadě.

Oba hráči si ale drželi své podání do stavu 5:5 a v kritické chvíli Štěpánek při servisu neodvrátil Roddickův nápor a kapituloval. Domácí tenista si hned v další hře rychle vybojoval tři mečboly. Dva z nich Štěpánek odvrátil, ale třetí už ne.

Více se dařilo v neděli českým tenistům ve čtyřhře. Květa Peschkeoá triumfovala po boku Australanky Stubbsové na turnji v katarském Dauhá, když ve finále porazily americko-zimbabwský pár Blacková, Huberová.

Po brzkém vyřazení ve dvouhře si Tomáš Berdych částečně spravil chuť v deblu, když s Rusem Dimitrijem Tursunovam ve finále porazili německo-ruskou dvojici Kohschreiber, Južnyj.

San Jose, Finále
Štěpánek - Roddick 4:6, 5:7

Rotterdam, finále:
Llodra  - Söderling 6:7 (3:7), 6:3, 7:6 (7:4).
Čtyřhra:
Berdych, Tursunov - Kohlschreiber, Južnyj 7:5, 3:6, 10:7.

Dauhá, finále
Šarapovová - Zvonarevová 6:1, 2:6, 6:0.
Čtyřhra - finále:
Peschkeová, Stubbsová  - Blacková, Huberová 6:1, 5:7, 10:7.

 

Právě se děje

Další zprávy