Nadal utrpěl debakl, Šafářová postupuje

roj
6. 1. 2008 17:14
Šafářové se povedla odveta
Česká tenistka Lucie Šafářová ve třetím kole Wimbledonu proti Srbce Jankovičové.
Česká tenistka Lucie Šafářová ve třetím kole Wimbledonu proti Srbce Jankovičové. | Foto: Reuters

Praha - České tenisové dvojce Lucii Šafářové se v prvním kole turnaje v Sydney podařila odveta za nedávnou porážku od Alicie Molikové z Hopman Cupu a stejnou soupeřku porazila v neděli 7:6, 7:6.

Ve druhém kole však čeká na českou reprezentantku světová jednička Justine Heninová. Na podniku s dotací 1065 000 dolarů se představí i Nicole Vaidišová, která se utká se soupeřkou z kvalifikace.

Čennaí

Mužská světová dvojka, Rafael Nadal, utrpěl ve finále v Čennaí krutou porážku od Rusa Michaila Južného. Vyčerpaný Nadal na čtvrtého nasazeného Rusa vůbec nestačil.

Podepsala se na něm čtyřhodinová semifinálová bitva s krajanem Carlosem Moyou z předchozího dne. Nadal se nechal za stavu 1:4 ve druhém setu ošetřit, ale rozjetého Južného ani poté nedokázal zastavit. Ruský tenista dosáhl na čtvrtý titul v kariéře.

"Neměl jsem ani čtyřiadvacet hodin na zotavení," hájil se Nadal. Ani Južnyj se ze snadného zisku finálového duelu příliš neradoval: "Dnes jsem nevyhrál já. Rafa zkrátka prohrál, protože se nemohl pořádně hýbat."

Čennaí, finále:
Južnyj - Nadal 6:0, 6:1

Sydney, 1. kolo:
Šafářová - Moliková 7:6 (7:2), 7:6 (12:10), Razzanová  - Prattová  6:2, 6:1, Bammerová  - Petrovová 7:5, 6:3.

Adelaide, finále:
Llodra - Nieminen  6:3, 6:4.

 

Právě se děje

Další zprávy