Vaidišová postoupila v Gold Coast do třetího kola

maj
2. 1. 2008 11:06
Zakopalová vypadla ve druhém kole v Aucklandu
Vaidišová během semifinále turnaje v Linci proti Hantuchové
Vaidišová během semifinále turnaje v Linci proti Hantuchové | Foto: Reuters

Gold Coast - Tenistka Nicole Vaidišová si ve středu připsala už druhou výhru v sezoně roku 2008. Na turnaji v australském Gold Coast postoupila už do třetího kola, když bez větších problémů zdolala Němku Tatjanu Malekovou.

Česká jednička v prvním setu dvakrát ztratila vlastní servis, ovšem sama proměnila tři ze čtyř brejkbolů, díky nimž vyhrála 6:4. Ani druhá sada nepřinesla výraznou změnu, Nicole Vaidišová stále chybovala o něco méně než Maleková.

Rychle se dostala do vedení 4:1 a poté znovu prolomila podání soupeřky. Jenže poté nevyužila dva mečboly a dvacetiletá Němka snížila na 2:5. Češka jí hned o game později oplatila stejnou mincí a za 75 minut vyhrála 6:4 a 6:2.

Na turnaji v Gold Coast bude bojovat o celkovou prémii 175 tisíc dolarů především s francouzskou tenistkou Amélií Mauresmovou.

Dále na východ, v novozélandském Aucklandu, se naopak nedařilo Kláře Zakopalové. Třetí nejlepší česká hráčka, která je v pořadí WTA na 63. místě, nestačila na favorizovanou Marii Kirilenkovou z Ruska a po setech 4:6 a 1:6 se s turnajem loučí po druhém kole.

Již na Silvestra skončil na prvním turnaji sezony Radek Štěpánek, jenž v Adelaide vzdal utkání proti domácímu Sirrianimu kvůli velkému vedru. Jeho přemožitel nyní postoupil už do třetího kola, když porazil Querreyho.

Výsledky:
Vaidišová - Maleková 6:4, 6:2
Zakopalová - Kirilenková 4:6, 1:6

 

Právě se děje

Další zprávy