Čeští tenisté vyřazeni, Berdycha skolila nemoc

maj
31. 12. 2007 10:24
Tomáš Berdych měl na Hopman Cupu žaludeční problémy

Perth - Čeští tenisté na Hopman Cupu podruhé prohráli a nemohou už pomýšlet na postup do finále. V australském Perthu bojovali v pondělí proti Spojeným státům, zápas však ovlivnily zdravotní problémy Tomáše Berdycha.

Souboj odstartovala Lucie Šafářová, jejíž soupeřkou byla Serena Williamsová. Uzdravená Američanka v prvním setu naznačila, že její předchozí problémy jsou pryč. Vyhrála hladce 6:0.

Česká hráčka se však oklepala a další sadu pro sebe získala bez větších problémů v poměru 6:2. Nakonec však první bod uhájila favorizovaná Williamsová. Sice prohrávala v rozhodujícím setu 2:4, jenže otočila skóre na výsledných 7:5.

Potom nastoupily oba páry ke čtyřhře. Už před ní si česká jednička Berdych stěžoval na žaludeční problémy, ale zkusil nastoupit. Po několika minutách bylo jasné, že se utkání nedohraje. A závěrečnou dvouhru rodák z Valašského Meziříčí rovnou vzdal.

Spojené státy tedy vyhrály 3:0. A tak ani v dalším ročníku tenisového turnaje smíšených dvojic nebudou Češi ve finále. Zatímco loni bojoval totožný pár o postup do poslední chvíle, nyní je vyřazen už po úvodních dvou zápasech.

Ve čtvrtek v ranních hodinách čeká český tým poslední utkání proti Indii. Do finále se ze skupiny A kvalifikuje lepší z dvojice Spojené státy - Austrálie.

USA - Česko 3:0
S. Williamsová - Šafářová 6:0, 2:6, 7:5
S. Williamsová/Fish - Šafářová/Berdych 6:0, skreč
Fish  - Berdych bez boje

 

Právě se děje

Další zprávy