Čeští tenisté zahájili Hopman Cup porážkou s Austrálií

maj
29. 12. 2007 15:54
O vítězi souboje rozhodla až smíšená čtyřhra
Lucie Šafářová
Lucie Šafářová | Foto: Reuters

Perth - Čeští tenisté prohráli ve svém úvodním zápase na Hopman Cupu s Austrálií 1:2. O vítězi rozhodla až závěrečná smíšená čtyřhra, kterou domácí vyhráli hladce ve dvou setech.

Jako první nastoupila na halový kurt v Perthu Šafářová a nezačala vůbec špatně. Dlouho se držela ve vedení, za stavu 5:5 však ztratila podání, což ji poslalo do kolen.

Moliková si už první sadu pohlídala, získala ji 7:5. Druhý set už byl v plné režii domácí hráčky, která ho vyhrála 6:2. Na řadu přišel souboj Berdych - Luczak, český tenista srovnal skóre na 1:1.

Aktuálně čtrnáctý hráč na světě splnil roli favorita. Už v úvodu prolomil servis soupeře, jenž v letošním Hopman Cupu zažívá premiéru. Poté mu však Luczak oplatil stejnou mincí a o vítězi první sady musel rozhodnout tiebreak. Zkušenější rodák z Valašského Meziříčí získal zkrácenou hru bez větších problémů.

Další výměny už napovídaly tomu, že Berdych srovná. Opět proměnil jeden brejkbol a těsný náskok si tentokráte udržel. Zvítězil za necelé dvě hodiny 7:6 a 6:4.

Jenže závěrečná čtyřhra českému páru nevyšla. První set dospěl do stavu 5:5, od něhož už však udávala tempo australská dvojice. Nakonec vyhrála 7:5 a 6:3 a celkově se tedy mohla radovat z vítězství 2:1.

Ve skupině pak ještě čekají na tenisty zástupci Spojených států (Fish, Shaugnessyová) a Indie (Bopanna, Mirzaová).

Výsledek:
Austrálie - Česko 2:1

Moliková - Šafářová 7:5, 6:2
Luczak - Berdych 6:7, 4:6
Luczak/Moliková - Berdych/Šafářová 7:5, 6:3

 

Právě se děje

Další zprávy