Chisora si to rozdá v Hayem v ringu, Kličko se zlobí

Antonín Vavrda Antonín Vavrda
9. 5. 2012 11:15
Porvali se na tiskovce, v červenci se potkají v ringu
Chisora a Haye. Jejich vzájemný incident z února 2012.
Chisora a Haye. Jejich vzájemný incident z února 2012. | Foto: Reuters

Praha - Několikatýdenní čekání je překvapivě u konce. Promotér Frank Warren v úterý oznámil: 14. července se v Upton Parku utkají o mezinárodní titul organizace WBO britští boxeři Dereck Chisora a David Haye.

Blázen proti důchodci. I tak by se dal označit duel, ze kterého jedni mají radost, druzí kroutí hlavami. Vždyť ani jeden ze dvojice Dereck Chisora a David Haye nemá britskou profesionální licenci. Přesto si to oba rozdají na stadionu West Ham United v Upton Parku v létě o volný mezinárodní titul WBO.

Čtěte také:

Zázrak se nekonal: Mayweather vybodoval snaživého Cotta
Facka, plivání, výhrůžka smrtí. Chisora má po licenci
Chisora za svůj skandál zaplatí 100 tisíc dolarů
VIDEO Zastřelím tě, řval Chisora. Létaly pěsti i kamery

„To, co udělal Frank Warren je plivnutí do tváře celé britské boxerské federaci," nebere si servítky jinak uhlazený pětatřicetiletý ukrajinský obr Vladimir Kličko.

Kličkovi se duel nelíbí

„Nechat boxovat Chisoru poté, co předvedl na tiskovce s Hayem není dobré pro tento sport ani fanoušky," dodal nynější vládce těžké váhy a připomněl tak extempóre osmadvacetiletého rodáka ze Zimbabwe.

Ten před, během a po zápase s Vitalijem Kličkem (18. února) způsobil poprask, když nejdříve svého soupeře proplesknul na tiskovce před zápasem, poté v ringu vyplivnul vodu do tváře právě Vladimirovi, aby si nakonec po zápase střihnul ještě jeden pěstní souboj - s Hayem na tiskové konferenci.

Britský promotér je ale přesto svého svěřence chrání. „Dereck přišel na pokutách o poloviny financí ze zápasu s Vitalijem, musel si hledat normální práci, i když nemá kvalifikaci. Vyřadili ho na půl roku z ringu," zastal se Frank Warren Chisory.

Představí se i Povětkin

Tomu se povedlo, jak již během minulého týdne problesklo některými zdroji, vyjednat pro oba raubíře licenci u lucemburské boxerské federace. Díky ní budou moct nyní vstoupit do ringu.

Že se nejedná o tuctový zápas doložila i úterní tisková konference v Upton Parku, na které oba boxery oddělovala u stolu mříž. A Upton Park se má rozhodně nač těšit i mimo hlavní duel. Vždyť do ringu vstoupí i šampión WBA v těžké váze Alexander Povětkin, který se utká se svým plánovaným vyzývatelem - Američanem Hasimem Rahmanem.

 

Právě se děje

Další zprávy