Konečný slaví titul mistra světa, Larbiho knokautoval

ČTK ČTK
5. 4. 2012 21:57
Zápas o prozatimní titul organizace WBO skončil v 7. kole
Foto: Eduard Erben

Brno - Boxer Lukáš Konečný se stal prvním českým profesionálním mistrem světa.

V Brně v životním zápase knokautoval Salima Larbiho z Francie v 7. kole a je prozatímním šampionem organizace WBO v lehké střední váze.

Třiatřicetiletý Konečný začal trochu opatrněji, pozorně se kryl a snažil se útočit na spodek, jak je jeho zvykem. Výrazněji zaútočil až v závěru prvního kola, což se opakovalo i o tři minuty později. O devět let mladší Larbi se ale snažil s favorizovaným Čechem držet krok.

Čtěte také:
Konečného čeká životní zápas. Jestli nevyhraju, končím

Skvělou podívanou nabídli oba borci více než čtyřem tisícům bouřlivě fandících diváků v téměř zaplněné hale Vodova ve 3. kole, ve kterém nejprve útočil Larbi, ale Konečný se z jeho ataků otřepal a zatlačil francouzského soupeře do defenzivy.

Foto: Eduard Erben

Po následující přestávce a i kvůli vidině možných dvanácti kol boxeři lehce polevili, ale přesto pokračovala tvrdá bitva. Na podceňovaném Larbim nebylo znát, že je v žebříčku specializovaného webu boxrec.com až o téměř sto míst za Konečným, který navíc od třetího kola boxoval s krvavým šrámem na nose.

Brněnský rodák měl však stále navrch a dával najevo, že chce zápas ukončit před limitem. Po šestém kole poprvé zvedl ruce nad hlavu vědom si své převahy a v dalším kolem Larbiho poslal na zem. Ringový rozhodčí okamžitě zápas ukončil.

Konečný si pak mohl začít užívat ovací nadšených diváků a podělit se o mistrovský pás se svými třemi dcerami. Mistrem světa se stal poprvé v kariéře a jako vůbec první český profesionál v historii.

V druhém titulovém zápase večera porazila Konečného týmová kolegyně Christina Hammerová z Německa Jihoafričanku Julii Tshabalalaovou 3:0 na body a obhájila pásy šampionek WBO a WBF střední váhové kategorie. 

 

Právě se děje

Další zprávy