Tiger je zpátky. Díky skvělému finiši málem vyhrál

ČTK ČTK
5. 3. 2012 10:00
Woods v neděli na Floridě skončil druhý
Foto: Reuters

Palm Beach Gardens - Tiger Woods potvrdil, že odepisovat ho by byla chyba. Bývalý první golfista světa a čtrnáctinásobný vítěz majorů na Floridě ukázal, že je po dvou letech hledání opět nebezpečný a musí se s ním počítat.

Na turnaji Honda Classic předvedl úžasné finálové kolo. Zahrál mimo jiné dvakrát eagle, dvě rány pod par jamky, a hřiště opouštěl s číslem 62. Dotíral nebezpečně na Roryho McIlroye ze Severního Irska a skončil s -10 na děleném druhém místě.

"V poslední době jsem cítil, že jsem schopen skórovat, hrát skvěle, a bylo jen otázkou času, kdy do sebe všechno zapadne," řekl spokojeně Woods, který od titulu Australian Masters 2009 řešil nespočet osobních a zdravotních problémů.

Čtěte také:
McIlroy je králem golfu. Druhým nejmladším po Tigerovi

Zlepšení už ukázal loni v prosinci výhrou na Thousand Oaks, ale nyní předvedl svoji sílu. Výkon 62 je jeho nejlepším v kariéře ve finále a nejnižším od turnaje BMW Championship v roce 2009, který naposledy ovládl na americké PGA.

"Pánové, Tiger je zpátky. Hrál jako v letech, kdy vládl. Obešel jsem s ním už hodně kol a tohle bylo úžasné," prohlásil Jihoafričan Ernie Els, který hrál s Woodsem poslední kolo v Palm Beach.

Plánem je, aby všechno vyvrcholilo na Masters

"Svým výkonem odpověděl na všechny pochybnosti, byl perfektní," řekl americký hráč Brandt Jobe, který rovněž hrál s Woodsem.

Foto: Reuters

Uvolněný Woods po skvělém turnaji začal rozebírat, proč se mu v předchozích letech nedařilo. "Potřeboval jsem čas. Vyměnil jsem trenéra, byl jsem zraněný a chvilku trvá, než se střípky znovu poskládají, aby to fungovalo," řekl.

"Ale od Austrálie hraju lépe každý turnaj a je potřeba pracovat a udržet nastolené tempo."

Příští týden se Woods objeví na turnaji Cadillac Championship, ale jeho pozornost je upřena jinam. Rád by uspěl v dubnu v Augustě na Masters a jeho šance získat tam pátý triumf není nereálná.

"Moje hra se lepší, proto jsem napnutý, jak to půjde dál. Plánem je, aby všechno vyvrcholilo v dubnu," řekl Woods směrem k Masters.

V Palm Beach se navíc ukázalo, jak je Woods pro PGA Tour potřebný. V momentě, kdy oznámil svoji účast, bylo okamžitě vyprodáno. A sledovanost turnaje ve srovnání s předchozím rokem vyletěla podle měření o více než polovinu.

 

Právě se děje

Další zprávy