VIDEO Chisora dal Kličkovi během vážení facku

Sport ČTK Sport, ČTK
17. 2. 2012 17:05
Oba boxeři se utkají v sobotu o titul organizace WBC

Mnichov - Britský boxer Dereck Chisora dal úřadujícímu mistru světa v těžké váze organizace WBC Vitaliji Kličkovi při vážení před sobotním zápasem facku. Ukrajinský obhájce titulu mu ránu nevrátil, ale tábory obou soupeřů se do sebe málem pustily.

"Oplatím mu to v sobotu. Dostanou svou nakládačku," prohlásil Kličko před soubojem v Mnichově. Všech 12.500 míst v Olympijské hale je vyprodáno.

Chisora dorazil na vážení ve stylu pouličních rváčů: v černé kšiltovce a s obličejem zakrytým šátkem v barvách britské vlajky. O den dříve o sobě prohlásil, že je šílený a dnes jakoby se rozhodl o tom podat důkaz. Nejprve Klička provokoval slovně a pak ho udeřil.

Čtěte také: Chisora slíbil k.o. v osmém kole, Kličko se mu vysmál

"Asi měl v krvi příliš mnoho adrenalinu. Ta rána přišla o 24 hodin dříve," uvedl promotér osmadvacetiletého rodáka ze Zimbabwe Francis Warren.

Dereck Chisora dává při vážení facku Vitaliji Kličkovi.
Dereck Chisora dává při vážení facku Vitaliji Kličkovi. | Foto: Reuters

Oba aktéři sobotního zápasu váží téměř stejně. Kličko má 110,5 kg, zatímco Chisora váží 109,4 kg.

Ve prospěch slavného Ukrajince, který je o 12 let starší, hovoří výška (202 cm proti 187) a tedy i dosah paží. Navíc má výrazně bohatší zkušenosti. Z 45 zápasů vyhrál 43, jeho soupeř má bilanci 17:15.

Sebevědomí však Chisorovi nechybí. "V osmém kole půjde dolů, to fanouškům slibuju," prohlásil už dříve na tiskové konferenci před zápasem.

"Opravdu se těším, abych tomuto mladému gentlemanovi dal lekci. Je z Velké Británie, ale chybí mu vychování," kontroval Kličko, druhý nejstarší mistr světa v těžké váze v historii.

 

Právě se děje

Další zprávy