Prostějov čeká v Lize mistryň obhájce bronzu Fenerbahce

ČTK ČTK
19. 1. 2012 17:05
Volejbalistky Prostějova mají šanci si napravit reputaci
Foto: Lukáš Drštička

Lucemburk - Volejbalistky Prostějova narazí v osmifinále Ligy mistryň na tureckého favorita Fenerbahce Istanbul. Tým, který loni vyhrál mistrovství světa klubů a v Lize mistryň letos obhajuje bronzové medaile, jim přisoudil dnešní los v sídle CEV v Lucemburku.

První zápas se odehraje v hale českých šampionek za dva týdny v období mezi 31. lednem a 2. únorem, odveta v Turecku o týden později. Prostějov startuje v Lize mistryň počtvrté a poslední dvě sezony vždy skončil v prvním kole play off. V roce 2010 se nedostal přes italské Pesaro, loni ho vyřadila Rabita Baku.

Právě ázerbájdžánská metropole bude dějištěm závěrečného turnaje Final Four, spolu s Rabitou je mezi 16 týmy ve vyřazovací fázi LM ještě Azerrail Baku. Turecký volejbal zastupují také obhájce titulu Vakifbank Istanbul a městský rival Eczacibasi, které svedl los proti sobě. Čtvrtfinále Ligy mistryň se bude hrát ve druhé polovině února, Final Four 24. a 25. března.

Čtěte také: Liga mistryň: Prostějov zaskočil Kazaň a vydřel postup

V play off mužské Ligy mistrů, které je pouze dvanáctičlenné, chybí České Budějovice, neboť skončily v základní skupině na posledním místě. Jejich přemožitel italské Cuneo narazí na ligového rivala Maceratu, francouzské Poitiers má ruskou Kazaň a německý Unterhaching, jenž postoupil s nejlepší bilancí z týmů na třecích místech, vyzve ruský Novosibirsk.

Obhájce trofeje italské Trentino s reprezentačním univerzálem Janem Štokrem narazí na belgický Maaseik. Play off určí pouze tři účastníky Final Four a ty doplní pořádající celek Skru Belchatów. Polská Lodž bude hostit závěrečný turnaj LM už potřetí za posledních pět let. O vítězi elitní soutěže volejbalistů se bude rozhodovat 17. a 18. března.

 

Právě se děje

Další zprávy