Slavný Sastre bude propagovat Czech Cycling Tour

Sport ČTK Sport, ČTK
17. 1. 2012 11:58
Španěla zlákal ke spolupráci Andrle
Carlos Sastre v dobách své největší slávy.
Carlos Sastre v dobách své největší slávy. | Foto: Reuters

Olomouc - Mezinárodní etapový závod Czech Cycling Tour, který se uskuteční na přelomu června a července v Olomouckém kraji, by měl získat na prestiži. Letos ho totiž bude v zahraničí propagovat vítěz Tour de France z roku 2008 Carlos Sastre, který se stal jeho ambasadorem.

Slavného španělského cyklistu získal do této role na setkání jezdců bývalého týmu ONCE ředitel Czech Cycling Tour René Andrle. "Závodu bych chtěl pomoci v propagaci. Co se týče jeho náročnosti, i když je čtyřdenní, určitě bude ve své kategorii hodně těžký. Jeho trasa vede v členitém terénu, navíc začíná časovkou družstev, která není zrovna krátká," řekl dnes v Olomouci novinářům Sastre.

Doplnil, že sám v Česku nezávodil. "Jsem tu vůbec poprvé a moc se mi v Česku líbí. Na samotný závod ale z časových důvodů nepřijedu," uvedl Sastre.

Čtěte také: Kreuziger letos vynechá Tour de France

Letošního ročníku Czech Cycling Tour, která je zařazena do kalendáře mezinárodní unie UCI, by se mělo zúčastnit asi 160 jezdců. Podle Andrleho si organizátoři budou moci účastníky vybírat, protože přihlášek mají více, než mohou přijmout.

"Startovní pole budeme z bezpečnostních důvodů limitovat, protože loni, kdy jelo 186 jezdců, došlo k hromadným pádům. Zatím nemůžu říct, kdo by měl patřit k hlavním favoritům, určitě se tu ale objeví závodníci, kteří v minulosti startovali na velkých závodech," uvedl Andrle.

Závod začne 28. června časovkou družstev na 26 kilometrů, o den později se pojede 148 km mezi Olomoucí a Prostějovem. "Královská" třetí etapa povede z Jeseníku do Šternberku a bude dlouhá 194 km, závod pak vyvrcholí etapou o délce 180 km se startem i cílem v Olomouci.

 

Právě se děje

Další zprávy