Volejbalistky Prostějova prohrály v LM v Sopotech 0:3

ČTK ČTK
13. 12. 2011 20:27
Prostějov je s jedním bodem poslední
Foto: Lukáš Drštička

Sopoty - Volejbalistky Modřanské Prostějov prohrály ve třetím utkání Ligy mistryň v polských Sopotech 0:3 a zůstaly s jedním bodem na posledním místě v tabulce skupiny C.

České mistryně diktovaly tempo pouze chvilku v úvodu druhého a třetího setu, po zbytek zápasu měly režii ve svých rukou soupeřky. Poprvé v letošním ročníku Ligy mistryň nezískal Prostějov ani set.

Jednoznačný vývoj zápasu dal hned úvod utkání. Důrazněji hrající volejbalistky Sopot jistěji zakončovaly své akce a získaly rychle náskok 8:3. Prostějov po technickém oddechovém čase šňůrou pěti bodů sice vyrovnal, náznak zvratu ale nepřišel.

Čtěte také:

Prostějovské volejbalistky prohrály v LM s Curychem
Volejbalistky Prostějova podlehly v Lize mistryň Kazani

Útočné akce českého týmu většinou končily na přesných blocích soupeřek, několikrát své bývalé spoluhráčky vychytala při pokusu o zakončení středem pole bývalá opora Prostějova Němka Corina Sschuskeová.

Díky bojovnosti svěřenkyně trenéra Miroslava Čady stačily dvakrát v průběhu prvního setu vyrovnat, ale ani jednou v této části zápasu nevedly.

V úvodu druhého dějství hráčky Prostějova na chvíli zpřesnily hru a své soupeřky překvapily jistějším zakončením. Jednalo se ale o pouhý záblesk do stavu 3:1. V dalším průběhu se už opět prosazovaly tvrději zakončující hráčky Sopot, které měly při útocích ze zadního pole velkou oporu v jistých smečích Američanky Glassové.

Trenér Čada se pokusil dvěma oddechovými časy vrátit své svěřenkyně do hry, ale hru českého týmu to neoživilo. Tlaku Sopot nedokázaly Hanačky čelit a uhrály ve druhém setu pouze 14 bodů.

Nejslibněji začal závěrečný set, ovšem čtyřbodový náskok Prostějova 7:3 se rychle rozplynul. Hráčky Sopot zpřesnily hru na síti, měly jistější podání a soupeřkám nepovolily uhrát ani jeden set. Oba celky na sebe narazí znovu příští středu v odvetě v Prostějově.

Volejbalová Liga mistryň, 3. kolo:

Skupina C:

Atom Trefl Sopoty - Modřanská Prostějov 3:0 (21, 14, 20)
Rozhodčí: Murulo (Est.), Alksnis (Lit.). Čas: 74 min. Diváci: 2300.

Sestava a body Prostějova: Veliká 11, Horká 6, Monzoniová 4, Popovičová 12, Hrončeková 1, Smaková 1, libero Chlumská - Tomašeková, Soaresová 1, Kubínová, Artmenková 2. Trenér: Čada.

Tabulka:

1. Kazaň 2 1 1 0 0 6:2 5
2. Sopoty 3 1 1 0 1 6:5 5
3. Curych 2 1 0 1 0 5:4 4
4. Prostějov 3 0 0 1 1 3:9 1

 

Právě se děje

Další zprávy