Staszko vypadl na rekordním turnaji v Praze už v 2. dnu

Jaroslav  Šindelář Jaroslav Šindelář
8. 12. 2011 11:15
Z turnaje už vypadli i Boris Becker a Pius Heinz
Martin Staszko (na obrázku) stejně jako druhý finalista Světové série Pius Heinz nebo Boris Becker vypadli
Martin Staszko (na obrázku) stejně jako druhý finalista Světové série Pius Heinz nebo Boris Becker vypadli | Foto: Reuters

Praha - Martin Staszko, druhý muž Světové série, tedy neoficiálního mistrovství světa v pokeru, vypadl na European Poker Tour (EPT) v pražském hotelu Hilton už ve druhém dnu.

Turnaj, jehož se účastní i tenisová legenda Boris Becker, je na evropské poměry rekordní. Do pátého ročníku turnaje v Praze se přihlásilo 722 hráčů, díky čemuž si vítěz přijde na 775 tisíc eur, tedy přibližně na 19 milionů korun.

Na rekordní sumu si však na evropské poměry přijde každý z devíti finalistů. Poslední z nich získá částku blížící se v přepočtu půl milionu korun.

Čtěte také:
Staszko skončil ve finále Světové série v pokeru druhý
Staszkův soupeř vyhrál kvůli tréninku s expertem FBI

Staszko ve středu vypadl, protože se mu na rozdíl od středy výrazně nedařilo, skončil i Becker.

Do třetího dne nepostoupil ani jeho jediný přemožitel ze Světové série, která se hrála před měsícem v Las Vegas, Němec Pius Heinz. Ten byl Staszkovým a Beckerovým spoluhráčem v profesionální pokerové stáji PokerStars PRO.

Ve čtvrtek si naopak zahraje pět českých hráčů. Jedenácté místo zatím patří Petru Jarošovi, mezi pěticí je i Michaela Smrčková, která se do hlavního turnaje kvalifikovala přes online turnaj.

V pondělí, tedy předvečer turnaje, navíc v Praze padl Guinnessův světový rekord v počtu lidí, kteří naráz začali hrát kvalifikaci na internetu. Do online turnaje se přihlásilo rovných 200 tisíc hráčů.

 

Právě se děje

Další zprávy