Wales zas ostrouhal, bronz z MS v ragby má Austrálie

Jakub Šafránek Jakub Šafránek
21. 10. 2011 11:20
Finále šampionátu se uskuteční v neděli
Foto: Reuters

Auckland - Po čtyřiadvaceti letech se do bojů o medaile na ragbyovém mistrovství světa letos dostal tým Walesu, ale na britské ostrovy se vrátí bez medaile.

Po těsném semifinále s Francií, které Wales prohrál 8:9, totiž v pátečním souboji o bronz nestačil na Austrálii, jež Ostrovany porazila 21:18.

Finále šampionátu se odehraje v neděli v Aucklandu a utkají se v něm domácí All Blacks, tedy reprezentace Nového Zélandu, a Francie.

Čtěte také:

Ve finále MS v ragby jsou Francie a Nový Zéland
Francie porazila Wales a zahraje si finále MS v ragby

Zápas začali lépe Australané, kteří se dostali do náporu a výsledkem jejich snahy byla první pětka zápasu, kterou v 11. minutě položil Berrick Barnes po skvěle rozehraném mlýnu. Následně James O´Connor trefil přesně háčko a Australané vedli 7:0.

Wales skóroval taktéž po mlýnu, nicméně v případě britského týmu šlo jen o tříbodové snížení z trestného kopu, jenž po sérii zbořených mlýnů zařídil James Hook.

Foto: Reuters

Z penalty mohl Australanům opět vrátit sedmibodové vedení znovu O´Connor, ovšem jeho pokus ze sedmadvacáté minuty trefil jen tyčku a Velšané výslednou melu před brankovou čárou zvládli.

Naopak v 39. minutě měli možnost sami zahrávat dalekonosoný kop z dobré pozice, jenž Halfpenny dopadl ještě hůře než před chvílí O´Connor - jeho rána šla těsně mimo.

Velšané každopádně pokračovali v kopáčské bídě i po poločase. Další trestný kop - a další ránu mimo vyslal na australské háčko James Hook.

Ostrované se ale nakonec vytoužených bodů přeci jen dočkali. Parádní akci po levém křídle, při níž se ovšem James Hook dost možná dopustil předhozu, zakončil svojí 59. reprezentační pětkou Shane Williams. Následný kop nicméně Hook, jak jinak, poslal mimo háčko.

Foto: Reuters

Vedení 8:7 si ovšem Wales neužil dlouho. O´Connor si totiž při následných dvou trestných kopech počínal velice jistě a Australané byli najednou v pětibodovém vedení. To navíc čtvrt hodiny před koncem navýšil dropem Berrick Barnes.  

Wales následně ještě dokázal snížit výjimečně proměněným trestným kopem, jenže Australané ještě zvládli položit pětku a bylo rozhodnuto.

Na vítězství Austrálie nic nezměnil ani fakt, že ve fanatickém závěrečném útoku Wales nakonec ještě urval druhou pětku i následný prokop. Po výsledku 21:18 se z bronzové medaile radují Australané.  

 

Právě se děje

Další zprávy