Cancellara přišel na MS o časovkářský trůn. Raboň 21.

Jakub Šafránek Jakub Šafránek
21. 9. 2011 16:54
V Kodani triumfoval Němec Tony Martin

Kodaň - Věhlasný časovkář Fabian Cancellara neobhájil na cyklistickém mistrovství světa titul světového šampiona. Nad síly švýcarského jezdce byl Tony Martin, který ve středeční časovce na MS v Kodani suverénně vyhrál s náskokem více než minuty na nyní již bývalého mistra světa.

Cancellara, jenž vyhrál čtyři z posledních pěti časovek na světových šampionátech, navíc při stíhací jízdě za německým cyklistou zavadil o zábranu na trati a ztratil drahocenné sekundy, které ho nakonec stály i stříbrnou medaili. Z té se raduje Angličan Bradley Wiggins, který na Švýcara v konečném účtování najel pouhých pět sekund.

Čtěte také: Sáblíková přišla o naději na Londýn. Časovka jí nevyšla

Na startu časovky se objevili i dva čeští cyklisté, ovšem ani jeden z nich si nezajistil - podobně jako včera Martina Sáblíková - přímý postup na olympijské hry v Londýně 2012.

František Raboň po výborném výkonu obsadil se ztrátou téměř pěti minut na Martina jednadvacátou příčku. Jiří Hudeček na 46 kilometrů dlouhé trati zaostal o sedm a půl minuty a z dvaašedesáti jezdců na startu dojel sedmapadesátý.

 

Právě se děje

Další zprávy