Začíná cyklistické MS hendikepovaných. Favoritem Ježek

Sport Sport
8. 9. 2011 11:06
Reprezentanta Starka v přípravě srazilo auto
Trénink na MS v Dánsku
Trénink na MS v Dánsku | Foto: Lukáš Kratochvíl

Rosklide, Dánsko - Již tento týden ve středu začne v dánském Rosklide mistrovství světa v silniční cyklistice hendikepovaných sportovců, což je samozřejmě podnik, který by měl české fanoušky velice zajímat, protože naši sportovci do Dánska určitě neodjíždějí bez medailových ambic.

To dokládají i nedávné úspěchy Jiřího Ježka a Terezy Diepoldové ze Světového poháru, ve kterém náš přední cyklista opanoval celkové pořadí, zatímco Tereza Diepoldová skončila celkově třetí, což bylo historickým úspěchem. Ježek už je šestinásobným mistrem světa, a tak pro něj závod v Rosklide bude útokem na neuvěřitelný sedmý titul.

Nominace

Bouška Jiří (SH)
Luboš Jirka (SH)
Antonín Hájek (SH)
Matěj Benda (SH)
Ivo Koblasa (SH)
David Vondráček (SH)
Josef Winkler (SH)
Roman Sejna (SH)
Lenka Kadetová (SH)
Nikola Strakošová (SH)
Kristína Moravčíková (SH)
Iveta Kolinská (SH)
Jiří Hindr (SH)
Jiří Ježek (ČATHS)
Tomáš Kvasnička (ČATHS)
Miroslav Dongres (ČATHS)
Tereza Diepoldová (ČATHS)
Jan Tománek (ČATHS)
Stanislav Bíza (ČATHS)
Marek Moflar (ČSZPS)
Jiří Chyba (ČSZPS)
Zbyněk Švehla (ČSTPS)
Martin Kovář (ČSTPS)

Reprezentant sražený autem

Splnit si do Dánska svůj sen o další medaili z paralympijského MS bohužel ale neodjede Michal Stark.

Zkušený cyklista a velká naděje české výpravy byl totiž necelé dva týdny před startem MS během tréninku sražen autem. Tento nepříjemný střet skončil zlomeninami lopatky a tří žeber, což jsou zranění, která neumožňují Michalovi do Rosklide odjet a poprat se o další úspěch.

Zbytek výpravy, která čítá 23 jmen ze čtyř svazů hendikepovaných sportovců, se v Dánsku sejde při zahajovacím ceremoniálu, který ve středu odstartuje čtyřdenní soutěžení.

Naši cyklisté zasáhnou od čtvrtka do neděle celkem do 16 silničních závodů nebo časovek rozdělených podle kategorií dle hendikepu. Poslední medailový ceremoniál, který mistrovství světa ukončí, budek vidění v neděli večer.

 

Právě se děje

Další zprávy