Skeetař Tomeček získal na ME bronz a místo pro OH

ČTK ČTK
12. 8. 2011 17:43
Nýdrle skončil 27., Sychra 29.
Ilustrační foto
Ilustrační foto | Foto: Petr Kůrka

Bělehrad - Mladý střelec Jakub Tomeček dnes vybojoval na mistrovství Evropy v Bělehradu bronzovou medaili ve skeetu.

Zároveň Česku zajistil druhé účastnické místo v této brokové disciplíně na olympijských hrách v Londýně 2012.

Dvacetiletý Tomeček tak potvrdil, proč byl loni vyhlášen českým talentem roku. Po světovém juniorském zlatu v družstvech a evropském stříbru v jednotlivcích získal svou první seniorskou medaili. Jedno účastnické místo pro OH vystřílel už dříve zkušený skeetař Jan Sychra.

Čtěte také:
Hry v Londýně přijdou Česko i sponzory rekordně draho

Kyjovský rodák Tomeček absolvoval základní část dvoudenní soutěže stejně jako šest dalších střelců s jednou chybou a součtem 124. Pro postup do finále tak následoval rozstřel, v němž odpadl bývalý mistr světa Georgios Achilleos z Kypru.

Další rozstřel čekal na člena Komety Brno už o medaile, neboť ve finále nezaváhal, což se vedle něj podařilo už jen Eriku Delaunayovi z Francie a Němci Tinu Wendelovi.

Tomeček odpadl jako první, poté co minul ve čtvrté sérii, a zbyl na něj bronz. Jeho soupeři vydrželi až do čtrnácté série, v níž chyboval Wendel a evropský titul získal francouzský střelec Delaunay.

Zbývající dva čeští reprezentanti Tomečkův výkon nenapodobili. Tomáš Nýdrle obsadil 27. místo, Sychra byl ještě dvě příčky za ním. Čechům tak nevyšel v družstvech útok na medaili, skončili čtvrtí dva body za třetími Francouzi. Zvítězili Norové.

 

Právě se děje

Další zprávy