Konečný bude boxovat o titul mistra světa v září v Brně

ČTK ČTK
28. 7. 2011 15:05
Český boxer se utká 30. září s Ukrajincem Dzinzirukem
Lukáš Konečný.
Lukáš Konečný. | Foto: archiv

Praha - Brněnská hala Rondo bude v pátek 30. září hostit zápas profesionálního boxera Lukáše Konečného o titul mistra světa organizace WBO v lehké střední váhové kategorii s Ukrajincem Sergejem Dzinzirukem.

Dějiště nejdůležitějšího a nejkvalitnějšího boxerského zápasu v tuzemsku zveřejnila boxerská organizace na svém webu, pořadatelé akce jej oficiálně potvrdí příští týden na tiskové konferenci.

Čtěte také:

´Chirurg´ Konečný bude boxovat o pás WBO v Česku
Konečný uhájil boxerské tituly, vyhrál jasně na body

Brno bylo jedním z kandidátských měst, uvažovalo se i o Praze, Ústí nad Labem nebo Karlových Varech. Konečného stáj SES manažera Ulfa Steinfortha se ale nakonec rozhodla uspořádat galavečer v hokejové hale, ve které hraje své extraligové zápasy Kometa Brno. Pro sportovní akce má aréna kapacitu 7200 lidí.

Dvojnásobný bronzový medailista z amatérského mistrovství světa se tak představí ve městě, kde se v červenci 1978 narodil. Momentálně však Konečný žije v Ústí nad Labem.

V moravské metropoli naposledy boxoval v červenci 2008, kdy v Bobycentru před limitem porazil Luize Augusta Dos Santose z Brazílie.

Konečného čeká již druhý souboj s Dzinzirukem, v dubnu 2008 s ním zápas o titul mistra světa WBO v Drážďanech prohrál.

Podle mnohých odborníků ale Ukrajinec, který rodáka z Brna zřejmě podcenil, vyhrál na body neprávem. Od té doby český boxer snil o odvetě. V květnu WBO jmenovala Konečného Dzinzirukovým oficiálním vyzyvatelem.

 

Právě se děje

Další zprávy