Volejbalistky Háječková a Klapalová jsou v osmifinále

ČTK ČTK
16. 6. 2011 22:31
Druhý český pár na Brazilky nestačil
Ilustrační foto
Ilustrační foto | Foto: Reuters

Řím - Plážové volejbalistky Lenka Háječková a Hana Klapalová postoupily na mistrovství světa v Římě do osmifinále. V prvním kole play off dnes porazily turnajové jedenáctky Američanky Angelu Akersovou a Nicole Branaghovou ve třech setech po velkém boji, který trval 56 minut. Úřadující mistryně republiky budou v pátek bojovat o účast mezi elitní osmičkou v duelu s Australankami Louise Bawdenovou a Beccharou Palmerovou, které jsou nasazeny jako číslo 18.

"Nemáme teď úplně špatný los, bych řekla, ale to je vždycky zrádné. Uvidíme, jak si s tím poradíme, protože to bude především o naší hře," řekla ČTK v telefonickém rozhovoru Háječková. Připomněla v této souvislosti zahajovací zápas českého páru na turnaji, ve kterém nečekaně podlehl Švýcarkám.

Čtěte také:
Kubala s Benešem na MS vydřeli výhru nad Švédy

"Poté, co se nám nepovedl hned první zápas, tak jsme si moc šancí nedávaly, nevypadalo to na to, že by nám ten turnaj mohl nějak vyjít. Ale ten zápas proti Švýcarkám byl právě o našich chybách, soupeřky nás nepřehrály a od toho jsme se vlastně mohly odpíchnout. Teď jsme šťastné," uvedla a dnešní vítězství nad Američankami zhodnotila stručně: "Tenhle zápas se nám povedl se vším všudy."

Celebrity Sport Beach Cup - Michaela Štoudková
Celebrity Sport Beach Cup - Michaela Štoudková | Foto: Jiří Herman/www.hermina.cz

Háječková s Klapalovou, které hrají v pavouku pod číslem 22, vyhrály nad Američankami první set 24:22. Ve druhé vyrovnané sadě zvítězily hráčky beachvolejbalové velmoci 21:19. Tie-break ovládly české volejbalistky opět nejtěsnějším rozdílem dvou bodů 15:13. "Byla to celý zápas tahačka o každý balon, bylo to hodně o štěstí. Tie-break byl taky vyrovnaný, rozhodla jedna chyba, jedno podání," uvedla Háječková.

V prvním kole play off neuspěly Soňa Nováková s Terezou Tobiášovou, i když potrápily favorizované Brazilky Talitu a Antonelliovou. S druhým nasazeným párem zkušené české reprezentantky prohrály po setech 19:21, 23:21 a 11:15 za 53 minut. Dvojnásobné matky tak obsadily dělené 17. místo.

Ve večerním duelu budou Kristýna Kolocová s Markétou Slukovou bojovat s dalšími Brazilkami Marií Clarou a Carol, které jsou nasazeny jako číslo deset.

Nedařilo se ani Kristýně Kolocové s Markétou Slukovou, které podlehly za 34 minut 17:21 a 14:21 desáté nasazené dvojici Maria Clara, Carol z Brazílie.

Výsledky:

Ženy - 1. kolo play off:

Klapalová, Háječková (22) - Akersová, Branaghová (11-USA) 2:1 (22, -19, 13), Talita, Antonelliová (2-Braz.) - Nováková, Tobiášová (44) 2:1 (19, -21, 11), Kolocová, Sluková (20) - Maria Clara, Carol (10-Braz.) 0:2 (17:21 a 14:21)

 

Právě se děje

Další zprávy