Kubala s Benešem skončí na SP v Praze nejhůře sedmí

Jaroslav  Šindelář Jaroslav Šindelář
20. 5. 2011 18:20
Beneš, Kubala - Prokopjev, Semjonov 2:1 (16,-13,13)
Přemysl Kubala (vpravo) a Petr Beneš se radují z postupu do dalšího kola na SP v Praze
Přemysl Kubala (vpravo) a Petr Beneš se radují z postupu do dalšího kola na SP v Praze | Foto: fivb.org

Praha - Čeští plážoví volejbalisté Petr Beneš a Přemysl Kubala skončí na Světovém poháru v Praze nejhůře sedmí.

Ve 3. kole sice ve dvou setech prohráli se světovými jedničkami a olympijskými vítězi z Pekingu Američanem Toddem Rogersem a Philem Dalhausserem, ve 4. kole oprav však ve více než hodinové bitvě udolali ruskou dvojici Prokopjev, Semjonov 2:1 na sety.

České jedničky a nasazené devítky si poté mohly vychutnat potlesk ve stoje od zhruba čtyř tisícovek fanoušků, kteří na centrkurt areálu na Štvanici přišli.

Čtěte také:
Beachvolejbalistky oblékly úzké plavky, už nic neriskují

"V prvním setu nám vycházela obrana a zatlačili jsme Rusy do defenzivy. Druhý se nepovedl, ale v tom třetím jsme dokázali, že už nejsme malí kluci a dokážeme si s nepříznivým skóre poradit," připomněl Kubala fakt, že v rozhodující sadě český tým prohrával už 3:6.

Beneš: Pokud se nezraníme, mohlo by nám to jít

Česká dvojice se mezi osm nejlepších dvojic dostala i přesto, že hraje na vůbec prvním turnaji letošního ročníku světového poháru. 

Petr Beneš (vlevo) a Přemysl Kubala se radují z postupu do další fáze SP v Praze
Petr Beneš (vlevo) a Přemysl Kubala se radují z postupu do další fáze SP v Praze | Foto: fivb.org

"Jsme šťastní, že jsme hned na první pokus udělali osmičku. Já před prvním turnajem o sobě pochybuju a jsem hrozně rád, že se ukázalo, že pokud se nezraníme, že by to ještě mohlo jít," řekl novinářům po zápase Beneš.

Ten tak spolu s Kubalou postoupil do sobotního 5. kola oprav, v němž se od 11 hodin utkají s dvanáctými nasazenými Brazilci Cunhou a Pedrem.

Pokud by v tomto zápase zvítězili, vyrovnali by své maximum ve světovém poháru, kterým je páté místo z loňského turnaje v polských Starých Jablonkách. Další výhra by pak znamenala postup do semifinále.

Výsledky:

3. kolo: Rogers, Dalhausser (1-USA) - P. Beneš, Kubala (9) 2:0 (19, 19), Emanuel, Alison (2-Braz.) - Herrera, Gavira (7-Šp.) 2:0 (17, 15), Marcio Araujo, Ricardo (3-Braz.) - Koškarjov, Licholetov (22-Rus.) 2:0 (16, 12), Heyer, Chevallier (29-Švýc.) - Cunha, Pedro (12-Braz.) 2:1 (14, -15, 10),

4. kolo: Rogers, Dalhausser - Heyer, Chevallier 2:0 (18, 16), Emanuel, Alison - Marcio Araujo, Ricardo 2:1 (21, -21, 14),

opravy - 4. kolo: P. Beneš, Kubala - Prokopjev, Semjonov (21-Rus.) 2:1 (16, -13, 13).

 

Právě se děje

Další zprávy