Boxera Konečného čeká večer zápas o titul mistra Evropy

ČTK ČTK
27. 5. 2011 7:30
Pokud Konečný vyhraje, čeká ho boj o mistra světa
Lukáš Konečný.
Lukáš Konečný. | Foto: ČTK

Praha - Český profesionální boxera Lukáš Konečný se v pátek od 20 hodin utká v Ústí nad Labem s Francouzem Husseinem Bayramem o titul mistra Evropy a interkontinentální titul WBO v lehké střední váhové kategorii.

Pokud vyhraje, definitivně ho to nasměruje k odvetnému souboji o pás světového šampiona organizace WBO proti Sergeji Dzinzirukovi z Ukrajiny.

Navíc se posune v žebříčku jedné z hlavních boxerských organizací na první místo.

Čtěte také:
VIDEO Boxer Pála se stal mistrem Evropy v těžké váze

"Těžšího soupeře a větší zápas jsem v České republice nikdy neměl," řekl Konečný ČTK.

Člen německé stáje SES je aktuálně v žebříčku WBO ve své kategorii druhý, a když vyhraje, posune se do čela, čímž získá status oficiálního vyzyvatele Dzinziruka.

Sledoval jsem ho a jsem připravený vyhrát

Možnost utkat se s ním podruhé by jistě využil, před třemi lety totiž prohrál podle mnohých odborníků neprávem.

Konečný se však plně soustředí na zápas s Bayramem, který má podobně úspěšnou bilanci jako on. Oba prohráli v profiringu tři zápasy, Konečný jich ale vyhrál 46, zatímco Francouz 34.

"Dříve jsem ho sledoval, protože jsem věděl, že to jednou bude zřejmě můj soupeř," přiznal Konečný.

Taktiku pro zápas ale zatím stanovuje trenér Dirk Dzemski. "Naplánoval mi podle toho i soupeře do sparingů. Myslím si, že jsem na něj připravený," řekl dvojnásobný bronzový medailista z amatérského mistrovství světa.

Zápas o titul mistra světa je velká motivace

Duel je vypsaný na 12 kol a Konečný počítá, že ho čeká dlouhý zápas. "Věřím, že to z pohledu kondice nebude problém. Jsem na to připravený. Jde o to, abych byl připravený na něj, na jeho styl," podotkl.

Hlavní zápas galavečera, který se uskuteční na ústeckém zimním stadionu, bude pro Konečného padesátým duelem mezi profesionály. Velký význam tomuto jubileu ale nepřikládá.

"Člověk se nad tím maximálně na chvilku zamyslí, pousměje, ale to je vše. Pro mě je důležité, že jsou ve hře tituly, že je to těžký a myslím si i pro diváky atraktivní soupeř. Věřím, že to bude dobrý zápas a doufám, že mě pošle v případě výhry k zápasu o titul mistra světa," řekl Konečný.

Zápas vysílá v přímém přenosu program ČT4 Sport.

 

Právě se děje

Další zprávy