Český volejbalista Štokr vyhrál s Trentinem Ligu mistrů

Aleš Vávra Aleš Vávra
27. 3. 2011 20:35
Trentino ve finále porazilo Kazaň 3:1 na sety
Jan Štokr v reprezentačním dresu.
Jan Štokr v reprezentačním dresu. | Foto: Reuters

Bolzano - Sedmadvacetiletý český volejbalista Jan Štokr si připsal významný úspěch. S italským Trentinem totiž triumfoval v nejprestižnější klubové soutěži Lize mistrů.

Italský tým vybojoval cennou trofej už potřetí za sebou. Štokr je šestým Čechem v historii, který podobného úspěchu dosáhl. Do Trentina přitom přišel až před touto sezonou a v prosinci byl u triumfu na mistrovství světa klubů v Dauhá.

Čtěte také:
Za kolik hrají za Česko: 10 tisíc dolarů, nebo zaplať

Finále se hrálo v Bolzanu a soupeřem Trentina byla ruská Kazaň, která měla navrch pouze ve druhém setu a zaslouženě prohrála 1:3 na sety. Štokr patřil stejně jako v semifinále proti polskému Jastrzebski Wegiel k oporám svého týmu. S patnácti body byl třetím nejvíce bodujícím hráčem Trentina.

Bronzové medaile vybojovali volejbalisté Dynama Moskva.

Před Štokrem Ligu mistrů vyhráli v roce 2001 Jiří Novák a Marek Pakosta v barvách Paříže, v roce 2006 uspěl v roli náhradníka Jiří Král z Trevisa a o rok později v podobné roli Lukáš Ticháček a Jiří Polanský v dresech Friedrichshafenu.


Final Four Ligy mistrů volejbalistů v Bolzanu (Itálie):

Finále:

Trentino BetClic - Zenit Kazaň 3:1 (17, -20, 23, 20)
Rozhodčí: Deregnaucourt (Fr.), Mokrý (SR). Čas: 108 min. Diváci: 7500.

Trentino: Vieira de Oliveira, Juantorena 15 b., Birarelli 6, Štokr 15, Kazijski 19, Garcia 4, libero Bari - Sokolov 2, Della Lunga, Sala 2, Zygadlo.

Kazaň: Ball 3, Priddy 10, Apalikov 7, Michajlov 17, Teťjuchin 9, Abrosimov 13, libero Babičev - Območajev, Jegorčev, Pantelejmoněnko 1, Čeremisin.

O 3. místo:

Dynamo Moskva - Jastrzebski Wegiel 3:1 (-23, 22, 16, 21).

 

Právě se děje

Další zprávy