Kličko po dalším k.o.: Neříkají mi Železná pěst nadarmo

Jakub Šafránek Jakub Šafránek
20. 3. 2011 12:00
Kubánec Solis vydržel v ringu jediné kolo
Foto: Reuters

Kolín nad Rýnem - "Neříkají mi Železná pěst jen tak," komentoval lakonicky své sobotní vítězství při obhajobě mistrovského pásu organizace WBC ukrajinský boxer Vitalij Kličko.

Devětatřicetlietý fenomén knokautoval svého soupeře Odlaniera Solíse již v prvním kole, i když se dlouhou dobu zdálo, že mu Kubánec bude minimálně vyrovnaným soupeřem.

Jenže poté přišel úder pravačkou na spánek a Solís se skácel k zemi. Bezprostředně poté se chytil za své pravé koleno a i když se poté pokusil vstát, rozhodčí Guadalupe Garcia raději zápas ukončil technickým KO.

Čtěte také:

VIDEO Kličko obhájil, Solis šel na zem už v prvním kole
Holyfieldovi zůstal titul, i když skončil už ve 3. kole
Kličko: Nevěřte Hayeho ´kecům´. Vyhýbá se nám

"Je mi líto, že jsem zklamal všechny, kteří se těšili na dlouhý boj. Ale vrazil jsem mu jednu pravačkou a bylo po všem. Byl jsem připravený si dnes pořádně zaboxovat, ale tenhle sport je nevyzpytatelný. Jedna rána a je konec," popsal své vítězství Kličko, jenž si připsal již 39. KO ze 44 zápasů v profesionálním ringu.

"Bude docela zajímavé slyšet, co na to (jeho zranění) řeknou doktoři. Ale byla to tvrdá rána," dodal Kličko, jenž vypadal po odstoupení svého soupeře stejně nespokojeně, jako diváci v Kolíně nad Rýnem, kteří Solíse vypískali.

Foto: Reuters

"Při tom pádu jsem se zranil, byla to smůla. Ale to se prostě stává. Budu se z toho dostávat asi dost dlouho, protože na porážky nejsem zvyklý," reagoval bezprostředně po zápase Solís, který má podle posledních zpráv vážně poraněný meniskus.

Vitalije Klička v sobotním duelu podporoval i jeho bratr Vladimír, který je držitelem tří ze čtyř zbývajících cenných titulů mistra světa.

"Jsem na něj velice pyšný. Solís byl velmi dobrý a vyrovnaný soupeř, ale Vitalij ho prostě praštil na správné místo," pochválil svého staršího sourozence Vladimír.

Jeho čeká duel roku již toto léto, kdy se utká s Britem Davidem Hayem, držitelem pásu organizace WBA.

 

Právě se děje

Další zprávy