Jícha je znovu házenkářem roku v Německu

ČTK ČTK
7. 2. 2011 11:28
Opora Kielu je zároveň nejlepším hráčem světa
Filip Jícha
Filip Jícha | Foto: Reuters

Kolín nad Rýnem - Házenkář Filip Jícha obhájil vítězství v anketě o nejlepšího hráče německé ligy. Nedávno byl zvolen také světovým házenkářem minulého roku.

Opora českého národního týmu a bundesligového THW Kiel zvítězila v hlasování čtenářů odborného časopisu Handballwoche s velkým náskokem před německými reprezentanty Uwem Gensheimerem a Silviem Heinevetterem.

Osmadvacetiletý Jícha obdržel 6178 bodů, druhý Gensheimer získal 4592 bodů. Mezi ženami zvítězila německá reprezentační brankářka Clara Wolteringová.

Čtěte také:

Francouzi vládnou světu házené. Obhájili světový titul
Nejlepší házenkář světa je Čech. Ostrostřelec Jícha

Ve více než třicetileté historii ankety zvítězili jen tři cizinci. V roce 1992 se to povedlo Finovi Mikaelu Källmanovi, v letech 2007 a 2008 kraloval Jíchův týmový kolega z Kielu Francouz Nikola Karabatic.

Jícha vyhrál v minulém roce jak bundesligu, tak Ligu mistrů. Elitní střelec však své kvality nemohl předvést na nedávno skončeném mistrovství světa, kam se český tým neprobojoval.

V předvečer šampionátu ve Švédsku jej mohlo potěšit alespoň vítězství v anketě expertů, novinářů a fanoušků o světového házenkáře roku 2010.

 

Právě se děje

Další zprávy