ČT: Váňa při Pardubické nepodváděl, ukázaly nové záběry

Jakub Šafránek Jakub Šafránek
26. 12. 2010 15:11
Josef Váňa vyhrál Pardubickou posedmé
Foto: Tomáš Hrabinský

Praha - Legendární žokej Josef Váňa při svém letošním sedmém vítězství na Velké pardubické ve finiši neohrozil svého soupeře Marka Stromského a nejprestižnější český závod vyhrál právem.

Vyplývá to z dosud neuveřejněných záběrů ze závodu, které Česká televize odhalila v nedělním pořadu Jezdectví.

Při původních záběrech kamer se totiž ukazovalo, že Váňa s Tiumenem dost možná v cílové rovince křížoval Stromského Amanta Grise, aby jej nepředběhl podél bariéry. Ten ho pak musel objíždět z druhé strany a nakonec v cílové rovince ztratil vítězství doslova o nos.

Čtěte také:

Už měli být v penzi, ale vítězí. Váňa, Hašek i ti další
Váňa? Ne, chybu udělal ten hodný chlapec, míní expert
Fantastický Váňa vyhrál posedmé Velkou pardubickou

Nově zveřejněné záběry ale ukazují, že Tiumen Amantu Grisovi v předbíhání nijak výrazně nebránil, a tudíž Váňa triumfoval na Velké Pardubické posedmé zcela poprávu. To se shoduje i s názory expertů, kteří Váňův manévr v cílové rovince rovněž označili za bezproblémový.

"Místa tam bylo dost, ale kůň je po 6800 metrech unavený, tak se mu tam moc nechtělo. Měl ho (Stromský) asi vytáhnout dřív a dřív ho rozhýbat," mínil například rovinový trenér František Vítek. "Kam by se ten koník cpal po bariéře, to je věc žokeje, on na něm sedí. Musel by být moc razantní a mít koně v rukách, ale ten kluk (Stromský) je asi hodný," řekl Vítek.

 

Právě se děje

Další zprávy