Čeští házenkáři porazili v kvalifikaci o ME Nizozemsko

Tomáš  Kubánek Tomáš Kubánek
30. 10. 2010 22:20
Nizozemsko - Česko 25:33 (14:18)
Filip Jícha se proti Nizozemsku trefil devětkrát
Filip Jícha se proti Nizozemsku trefil devětkrát | Foto: Reuters

Praha - Čeští házenkáři pokračují ve spanilé jízdě kvalifikací o mistrovství Evropy. Po středeční domácí výhře nad Řeckem si poradili také s Nizozemskem, které rozstříleli na jeho půdě 33:25.

Třetím soupeřem ve čtyřčlenné skupině bude v březnu Norsko. Na šampionát postoupí nejlepší dva týmy.

Čtěte také:
Házenkáři vstoupili do kvalifikace o ME výhrou nad Řeky

Oba týmy nastoupili s tradiční obranou 0:6.

Domácí se sice v úvodu dostali do dvoubrankového vedení, to však bylo jediným jejich vzepětím v celém zápase. Poté se rozstřílela česká mašina, kterou jako obvykle táhnul Filip Jícha, autor devíti branek. Na přelomu poločasů Nizozemci české vedení stáhli na rozdíl tří gólů, ovšem poté Češi znovu zabrali a zbytku utkání znovu dominovali.

"Nevěděli jsme, zda Nizozemci hned od začátku vyrukují s osobní obranou na Filipa Jíchu, ale místo toho začali s očekávanou obranou 0:6. V prvním poločase jsme ještě udělali pár obranných chyb, ale ve druhé jsme zdramatizování nepovolili. Hráli jsme šedesát minut v tempu, dávali jednoduché branky. Soupeř sice nemá špatný tým, ale dnes proti nám zkrátka neměl šanci," okomentoval průběh druhého kvalifikačního vystoupení kouč.

Kvalifikace o postup na ME 2012 v házené mužů:

Nizozemsko - Česko 25:33 (14:18)
Sestava a branky Česka:
Slabý, P. Štochl - Nocar 3, Šulc, Zdráhala, Vraný 3, Kubeš, Jícha 9, Filip 5, Sobol, Horák, Mráz 1, Juříček, Stehlík 5, Motl 1, Sklenák 6. Nejvíce branek Nizozemska: Sluijtesr a Konizt po 7, Schmetz 3. Rozhodčí: Schaller, Wutzler (oba Něm.). Sedmimetrové hody: 1/1 - 5/4. Vyloučení: 7:4. Diváci: 1000.

 

Právě se děje

Další zprávy