Šimůnek vyhrál memoriál svého otce, který v létě zemřel

Sport Sport
28. 10. 2010 17:35
Radomír Šimůnek mladší: Vyhrál jsem pro taťuldu

Tábor - Cyklokrosový Memoriál Radomíra Šimůnka vyhrál Radomír Šimůnek mladší. Celý závod vedl a nakonec zvítězil před Němcem Pfingstenem a Francouzem Chainelem.

Úřadující mistr světa Zdeněk Štybar přišel o svou letošní neporazitelnost a skončil na čtvrtém místě.

Dojatý Šimůnek po závodě přiznal, jak moc těžký byl závod pro jeho psychiku. "Byl to pro mě hrozně složitý závod, hlavně před startem, a nesmírně emotivní," řekl.

"Hodně se o tom mluvilo, o úspěších mého táty a také o tom, jaký to byl skvělý otec a manžel. Byl jsem strašně namotivovaný, ale když bouchla startovní pistole, tak to ze mě spadlo. Bylo to stejné, jak to vždy říkal taťulda," uvedl Šimůnek.

Čtěte také:
Štybar vyhrál i sedmý závod sezony. Na SP v Plzni zářil
Pitva ukáže,zda Šimůnka zabil alkohol. Legendou zůstane
Prezident mu odpustil, lidé ne. Fenomén Šimůnek zemřel
Radomír Šimůnek (48), cyklokrosový šampion, je mrtev

Na syna slavného otce, který zemřel letos v srpnu ve věku 48 let, se upírala před závodem hlavní pozornost i přesto, že na startu stáli Štybar a Belgičan Niels Albert, tedy dva nejlepší závodníci současnosti.

Šimůnek si po závodě trochu vyčítal příliš rychlý start. "Ani otec by asi nebyl šťastný, že jsem vyrazil tak zbrkle. Ale byl jsem obrovsky namotivovaný a jel." Šimůnkovi totiž v závěru rychle docházely síly a ve vítězství ani příliš nevěřil.

"Tři kola před cílem jsem získal klid a začal se soustředit na spurt," vysvětlil cyklokrosař, který si připsal první vítězství v sezoně.

Štybar: Byl to Radkův závod

Česká cyklokrosová jednička Zdeněk Štybar prohrál v cílové rovince souboj o bronz z Francouzem, ale vůbec ho to nemrzelo. Spíš měl radost z úspěchu kamaráda.

Foto: Reuters

"Dnes to byl důležitý závod hlavně pro Radka. Z jeho výhry mám větší radost, než kdybych vyhrál já," prohlásil Štybar.

A Radek věnoval vítězství komu jinému, než svému otci. "Před závodem mi plno lidí říkalo, že je to můj závod a také, že taťulda z nebe mi pomůže.

Já ale hlavně myslel na sebe, na trať a snažil se tomu dát vše. Ale jsem šťastný, že teď po závodě mu výhru mohu darovat," dodal Šimůnek.

 

Právě se děje

Další zprávy