Volejbalisté v euforii. Porazíme i mistry galaxie,hlásí

Red Spo, ČTK
1. 10. 2010 8:25
Češi mají na MS našlápnuto mezi nejlepších dvanáct
Foto: Reuters

Ancona - Na vlně sebedůvěry se vezou volejbalisté na mistrovství světa v Itálii. Jejich formu odnesli ve čtvrtečním prvním utkání osmifinálové skupiny olympijští vítězové z Pekingu Američané, které výběr Jana Svobody smetl 3:0.

"Jedeme na obrovské vlně a hrajeme fantastický volejbal. Kdyby proti nám stáli vítězové galaxie, tak je porazíme," zářil po výhře smečař Jiří Popelka v rozhovoru pro Radiožurnál. "Američané k tomu možná přistoupili trochu profesorsky, ale my jsme jim ukázali, jak se to hraje u nás na antuce," řekl český univerzál Jan Štokr.

Čtěte také:
Jízda českých volejbalistů trvá. Porazili i vítěze OH
Volejbalisté překvapivě porazili obhájce bronzu Bulhary

Český tým vlétl do zápasu povzbuzený výhrou na závěr skupiny nad Bulhary, bronzovým týmem z posledního MS. "Navázali jsem na ten výkon a hráli možná ještě s větším zapálením. Volejbalem jsme se bavili," řekl Štokr, který v utkání nasbíral nejvíce bodů - patnáct.

Foto: Reuters

Volejbalistům od začátku všechno vycházelo. Konečně se mohli opřít do servisu, což favorita evidentně zaskočilo. "Stoprocentně nám vyšlo skoro všechno a soupeř hrál zadrženě," řekl asistent trenéra Milan Hadrava. "Jsme tým a nebudu nikoho vyzdvihovat. Je to výhra celého týmu od hráčů přes maséry, lékaře, statistika... ," doplnil.

Slova Hadravy vystihuje fungování lavičky. Každý náhradník, který zasáhl do hry, tak bodoval, jako třeba kapitán Ondřej Hudeček z podání. A ostatní hráči vehementně roztleskávali publikum. "Ani jsem nevěděl, kdo všechno nám fandí... Italové, Poláci. Když jsem pak viděl, jak kluci hecují, to byla prostě bomba," řekl Štokr.

Volejbalisté opět ukázali, jak jsou psychicky odolní. V druhém i třetím setu prohrávali shodně o čtyři body, ale vždy dokázali vývoj otočit ve svůj prospěch. "Kluci si věří, tým si věří a jakýkoli stav nic neznamená," řekl Hadrava. "Nepřemýšlíme, že můžeme prohrát, a jedeme od začátku do konce na vítězství," uvedl Popelka.

I Štokr konstatoval, že víra týmu ve vlastní síly je obrovská. "Je bezvadný, když držíme olympijské vítěze pod krkem a i když jsou tři čtyři body nad námi, tak nás to nezlomí a bojujeme," řekl.

 

Právě se děje

Další zprávy