Vladimir Kličko obhájil titul, Petera knokautoval

ČTK ČTK
12. 9. 2010 0:00
Kličko obhájil mistrovský titul organizací WBO a IBF
Kličko Petera knokautoval v desátém kole
Kličko Petera knokautoval v desátém kole | Foto: Reuters

Frankfurt nad Mohanem - Ukrajinský profesionální boxer Vladimir Kličko obhájil mistrovský titul organizací WBO a IBF v těžké váze. Nigerijce Samuela Petera v sobotu před 40.000 diváků na fotbalovém stadionu ve Frankfurtu knokautoval v desátém kole.

Čtyřiatřicetiletý Kličko s Peterem už jednou boxoval, před pěti lety ho v New Jersey porazil na body. Jeho nigerijský soupeř však poté několikrát prohlásil, že prohrál nezaslouženě.

Předloni pak nad Peterem zvítězil i Vladimirův starší bratr Vitalij Kličko, současný šampion organizace WBC.

Favorizovaný Kličko začal záhy využívat výhody delších paží a několikrát úspěšně zaútočil. Třicetiletý protivník ho dlouho nedokázal zasáhnout, spoustu času zato oba boxeři strávili zaklesnutí do sebe, takže ringový rozhodčí měl práci a obecenstvo důvod k pískotu.

Čtěte také:
Kličko obhajuje pásy. Sebrat se mu je pokusí Peter

Převaha o 13 centimetrů vyššího Ukrajince však byla zřejmá. Sehnutý Peter se na něj věšel čím dál častěji, ale při otevřeném boji inkasoval další rány. V desátém kole se pak už vyčerpaný Nigerijec nedokázal bránit a po sérii Kličkových úderů skončil na zemi.

Kličko odboxoval v profiringu 58. zápas. Prohrál jen třikrát, naposledy před šesti lety s Američanem Lamonem Brewsterem. Podevětačtyřicáté zvítězil před limitem.

 

Právě se děje

Další zprávy