Tiger vypovídal na FBI. Jeho doktor maskoval doping

Jaroslav  Šindelář Jaroslav Šindelář
1. 7. 2010 10:15
U doktora se našel i lidský růstový hormon
Tiger Woods má starostí nad hlavu
Tiger Woods má starostí nad hlavu | Foto: Reuters

Praha - Starosti golfové světové jedničky Tigera Woodse nekončí. Ve středu totiž vypovídal na Americkém Federálním úřadu pro vyšetřování (FBI), protože jeho bývalý doktor je podezřelý z přechovávání dopingových látek.

Anthony Galea byl totiž loni v prosinci zatčen, protože policisté v jeho zavazadlech našli lidský růstový hormon a látky využívané k urychlení léčby a maskování dopingu.

Tiger tehdy vyšetřovatelům přiznal, že mu Galea pomáhal s léčbou po operaci kolena v roce 2008, kvůli níž na téměř rok nezávodil. Spojení s dopingem však kategoricky popřel.

Čtěte také: Dopingové přiznání. Landis: Hlídal jsem krev v lednici

"Tiger ochotně s vyšetřovacími orgány mluvil a spolupracoval. Předem bylo potvrzeno, že nic nelegálního neudělal a není subjektem žádného vyšetřování. Vzhledem k tomu, že jiné vyšetřování naopak běží, nebudeme to dál komentovat," řekl Woodsův agent Mark Steinberg.

Woods není jediným sportovcem, kdo už byl kvůli Galeovi vyslýchán. U policie byli baseballisté New Yorku Mets José Reyes a Carlos Beltrán.

Pokud by se vina z uchovávání nebo pašování dopingu prokázala, hrozí kanadskému lékaři až 20 let vězení. Za jiná provinění mu hrozí maximálně pět let.

Galea je totiž podezřelý i z toho, že léčil sportovce na americkém území, ačkoliv k tomu nemá povolení.

 

Právě se děje

Další zprávy