Vitalij Kličko zdolal Poláka Sosnowského.Vyzve ho Haye?

ČTK ČTK, Red Spo
30. 5. 2010 10:20
Kličko vyhrál v 10. kole technickým k.o.
Vitalij Kličko zasazuje úder Sosnowskému
Vitalij Kličko zasazuje úder Sosnowskému | Foto: Sport

Gelsenkirchen - Ukrajinský boxer Vitalij Kličko dnes porazil v aréně fotbalistů Schalke v Gelsenkirchenu polského soupeře Alberta Sosnowského a obhájil mistrovský titul v těžké váze organizace WBC.

Zápas skončil po tvrdém úderu Klička před limitem v 10. kole.

Osmatřicetiletý Kličko potvrdil roli velkého favorita a připsal si jubilejní čtyřicáté vítězství v profiringu, z toho 38. před limitem.

Čtěte také: Zaskočím Klička, říká před vzájemným duelem Sosnowski

Vyzyvatel Sosnowski se v největším duelu své kariéry dlouho držel, v závěru už ale neodolal přesným a tvrdým úderům zkušeného Ukrajince.

"Měl jsem dobrou přípravu a byl jsem v ideální formě. Věděl jsem, že Sosnowski je ještě mladý a dělá chyby," řekl Kličko na adresu jednatřicetiletého soupeře, jenž se chtěl stát prvním polským světovým šampionem v těžké váze.

"Dal do toho všechno, ale zkušenost hraje velkou roli v životě a stejně tak i v boxu," dodal Ukrajinec, pro nějž mělo utkání v Gelseinkirchenu zvláštní význam, neboť je od roku 2001 členem právě fotbalového klubu Schalke 04.

Více než dvoumetrový Kličko, jenž měl nad Sosnowským výškovou převahu 13 centimetrů, měl nicméně celý zápas převahu a nejspíš by zvítězil i na body.

V devátém kole ovšem zasypal Sosnowského tvrdými údery a viditelně otřesený Polák byl rád, že zazněl gong oznamující pauzu.

Zhruba 40 tisíc diváků se dočkalo k.o. hned v následujícím desátém z dvanácti kol, v němž Kličko soupeře uzemnil v rohu a duel předčasně skončil. Slavný Ukrajinec si tak udržel mistrovský pás, který získal 11. října 2008 v Berlíně od Nigerijce Samuela Petera.

Příštím Kličkovým soupeřem by mohl být Brit David Haye, jenž drží titul organizace WBA - poslední, který ještě nemají ve své moci ukrajinští bratři.

Vitalij po zápase potvrdil, že se stále s mladším bratrem Vladimirem, jenž je šampionem WBO, IBF a IBO, nedohodli, který z nich dvou Haye vyzve.

 

Právě se děje

Další zprávy