Volejbal: Prostějov byl proti Dynamu blízko senzaci

Sport Sport, Red Spo, ČTK
15. 12. 2009 20:30
Prostějov - Dynamo Moskva 1:3

Prostějov - Volejbalistky Prostějova prohrály ve třetím kole Ligy mistryň doma s favorizovaným Dynamem Moskva 1:3.

Ve čtvrté sadě nedokázaly Hanačky proměnit za stavu 24:20 pět setbolů, naopak ruský tým hned druhý mečbol využil a zvítězil. Prostějov je v neúplné tabulce skupiny C třetí s jedním vítězstvím a dvěma prohrami.

V základní šestce Prostějova nastoupila místo Němky Ssuschkeové Slovenka Tomašeková, která se blýskla dobrým výkonem minulý týden ve vítězném duelu proti Bielsko-Biale.

Čtěte také: Prostějov v tiebreaku porazil volejbalistky B.-Bialy

Dynamo první dvě sady snadno vyhrálo

Ruský tým s nejlepší italskou smečařkou Gioliovou se dostával pomaleji do tempa, na síti se prosazovala vysoká blokařka Godinová.

Ovšem Prostějov se soupeřkami držel krok, velký podíl na tom měla důrazně zakončující dvojice amerických opor Nnamaniová a Glassová. V poli zářila Tomanová, která pochytala několik útočných akcí soupeřek.

Také druhý set měly zcela ve své režii volejbalistky Dynama. Prostějov sice držel krok se svými soupeřkami v počtu úspěšných bloků, ovšem v útoku zcela jednoznačně vládl ruský celek. Mezi úderné smečařky se zařadila také jistě zakončující Gončarová, která byla jen těžko k udržení.

Čtěte dále: Trentino v Lize mistrů vyškolilo Jihostroj 3:0

"V prvních dvou setech hrálo Dynamo velice dobře. Vynikalo jistou přihrávkou a také důrazným a přesným zakončením. I když jsme se na tuto hru připravovali, tak se akce soupeřek velice obtížně zastavovaly," řekl po zápase trenér Prostějova Miroslav Čada.

Prostějov byl blízko tie-breaku, ale v závěru čtvrtého setu selhal

Nejlepší výkon odvedly domácí hráčky ve třetím setu, v němž zpřesnily obranu na síti a v útoku se po přihrávkách Novákové prosazovala Spalová.

Ruský celek zisk dvou setů ukolébal k poklidnému tempu. Bojovně naladěné hráčky Prostějova v koncovce získaly tříbodový náskok, Dynamo se trápilo při příjmu podání Sschuskeové, což napomohlo Hanačkám ke zvratu.

Nečekaná ztráta setu moskevský tým rozhodila. Volejbalistky Prostějova získaly sebevědomí, na nahrávce připravovala akce Nováková. V dramatickém závěru se domácí hráčky jakoby lekly vítězství. Za stavu 24:20 na ně dolehla herní krize, zkazily podání a dostaly se do křeče.

Většinou jen vracely do pole soupeřek lehké míče. V rozhodujících chvílích je zatlačila do defenzivy jistým podáním Gioliová. Ruský tým se po vyrovnání skóre už dostal do pohody a vítězství si nenechal vzít.

Čtěte dále: Volejbalové týmy na MS povedou Svoboda a Šiller

"Velká škoda, že jsme slibný náskok ve čtvrtém setu nedotáhli do úspěšné koncovky. Po prvních dvou setech jsme se zlepšili v obraně i v útoku. Škoda zkaženého podání, měli jsme i další šance. Nemá ale význam plakat. Pokusíme se v dalších zápasech ve skupině odvést co nejlepší výkony," dodal Čada.

Druhé utkání skupiny Fenerbahce Istanbul - Bielsko Biala je na programu ve čtvrtek.

Výsledek:

Modřanská Prostějov - Dynamo Moskva 1:3 (-17, -20, 19, -27)
Rozhodčí: Raptis (Řec.), Zaharescu (Rum.). Čas: 90 min. Diváci: 1900.
Prostějov: Nováková, Nnamaniová, Valenteová, Glassová, Tomašeková, Spalová, libero Tomanová - Ssuschkeová, Töröková, Soaresová.
Dynamo: Machnová, Duskrjadčenková, Parchomenková, Gončarovová, Gioliová, Godinová, libero Ježovová.

 

Právě se děje

Další zprávy