Judista Krpálek dosáhl životního úspěchu mezi seniory

Sport Sport, Red Spo, ČTK
13. 12. 2009 14:45
Krpálek vybojoval třetí místo na Grand Slamu v Tokiu
Judo - ilustrační foto.
Judo - ilustrační foto. | Foto: www.czechjudo.org

Tokio - Judista Lukáš Krpálek, který nemá mezi juniory ve světě už druhým rokem konkurenci, dosáhl na dosud životní úspěch v kategorii dospělých.

Na špičkově obsazeném turnaji v Tokiu s přívlastkem Grand Slam vybojoval v konkurenci 32 soupeřů třetí místo v kategorii do 100 kilogramů.

V závěrečném turnaji roku, který se konal systémem play off bez možnosti oprav, si Krpálek připsal tři vítězství. Postupně na něj nestačili Američan Shintaro Higashi, Japonec Daisuje Kobajaši a Jevgenijs Borodavka z Lotyšska, přičemž všechny porazil před limitem.

Čtěte také: Judista Petříkov se stal mistrem Evropy do 23 let

Až v semifinále českého mladíka předčil domácí favorit Takamasa Anai na ippon. Japonce pak ve finále zdolal Korejec Hwang Hi-te.

Krpálkovi by podle svazového trenéra Michala Vachuna mělo umístění stačit na postup do World Masters v korejském Suwonu, kde 16. ledna vyvrcholí světová série 2009.

Právo startu v ní má nejlepších 16 judistů v každé váze, již dříve si tam zajistil účast Pavel Petřikov v kategorii do 60 kg. Oficiálně bude startovní pole oznámeno v úterý po zveřejnění světového žebříčku.

 

Právě se děje

Další zprávy