České florbalistky medaili neurvaly. Podlehly i Finkám

Ivo Pospíšil, ip
12. 12. 2009 14:13
Česko - Finsko 1:3
Semifinálové utkání MS ve florbale Česko-Finsko.
Semifinálové utkání MS ve florbale Česko-Finsko. | Foto: Tomáš Adamec, Aktuálně.cz

Västeras - Je rozhodnuto. České florbalistky na historicky první medaili na mistrovství světa nedosáhnou. V sobotních popoledních hodinách totiž podlehly ve švédském Västeras národní reprezentaci Finska 1:3.

Všechny branky severského celku zaznamenala dvaatřicetiletá Maia Merikantová. O jedinou trefu v zápase se v českých barvách postarala Hana Koníčková. Tým trenéra Janovského tak skončil na turnaji čtvrtý.

Čtěte také: České florbalistky září. Poprvé jsou v semifinále MS

Zápas o třetí místo nabídl od úvodu vyrovnaný, avšak oboustranně opatrný boj. Také díky tomu skončila první část bez branek. Čekání na gól tak skončilo až po odehraných pětatřiceti minutách, kdy se trefila Merikantová.

Tatáž hráčka navíc udeřila podruhé i na začátku posledního dějství, kdy zakončila povedenou kombinační akci Suomalainenovou a zajistila svým barvám potřebný klid.

Češky se následně snažily o dosažení kontaktní branky, ovšem soupeřky jim chytrým držením míče nedávaly příliš šancí. Dlouho pak nepomáhal ani aktivní pressing.

Blízko první branky byla nejprve v šestačtyřicáté minutě Novotná, ovšem trefila jen břevno. Brankovou konstrukci pak později orazítkovala i Šindelová. Kýžený gól přišel až dvě a půl minuty před koncem, kdy skórovala Koníčková.

Šance na vyrovnání však nevydržela dlouho.

Při následné power play a špatné rozehrávce Šindelové se dostala k míči znovu Merikantová a završila střelou do prázdné brány svůj hattrick, přičemž i definitivně zlomila odpor českého týmu.

Výsledek:

Česká republika - Finsko 1:3 (0:0, 0:1, 1:2)
Branky
57. Koníčková (Křížová) - 35. Merikantová (Peltokangasová), 41. Merikantová (Suomalainenová), 60. Merikantová.

 

Právě se děje

Další zprávy