Hotovo: Woods přerušuje kariéru. Bude se věnovat rodině

Sport Sport, Red Spo
12. 12. 2009 9:50
Tiger Woods přerušuje v 33 letech kariéru
Tiger Woods
Tiger Woods | Foto: Reuters

New York - Americký fenomenální golfista Tiger Woods se rozhodl. Po událostech posledních týdnů, kdy byl světovými médiemi přistižen, že měl poměr hned s několika milenkami, se rozhodl dočasně přerušit svou aktivní kariéru.

Třiatřicetiletý hráč proto zveřejnil své oficiální stanovisko.

Čtěte také: Woodsova manželka: Ukonči kariéru, nebo mě ztratíš

"Jsem hluboce zarmoucen. Vím o zklamání, které moje nevěra způsobila tolika lidem a především mé manželce a dětem. Chci se znovu omluvit a žádám všechny o odpuštění. Už není možné tuto škodu napravit, nicméně je alespoň v mých silách to zkusit," říká Woods ve svém prohlášení.

"Chtěl bych poprosit každého, včetně mé manželky, lidí v nadaci, obchodní partnery, PGA Tour a moje golfové kolegy o pochopení. Důležité teď pro mě je, že má rodina potřebuje čas, soukromí a bezpečný azyl pro vzpamatování,"

"Po dlouhém přemýšlení jsem se proto rozhodl, vzít vzít si přestávku v mé profesionální kariéře. Musím se nynízaměřit na svou rodinu a být lepším manželem a otcem. Znovu proto prosím za soukromí pro mou rodinu a jsem vděčný těm, kteří mi nabízejí soucit a pomoc během tohoto složitého období," dodal.

Woods byl v posledních několika týdnech sledován prakticky na každém kroku bulvárními deníky, které neustále informovaly o nových skandálech úspěšného golfisty. 

Ten je však už čtyři rokdy ženatý s bývalou švédskou modelkou Elin Nordegrenovou s níž má i dvě děti. Nevěra pak měla prý souviset i s jeho automobilovou havárií, při které se lehce zranil.

 

Právě se děje

Další zprávy