Prostějov v tiebreaku porazil volejbalistky B.-Bialy

Sport Sport, Red Spo, ČTK
9. 12. 2009 20:35
Prostějov zápas otočil ze stavu 1:2 na sety

Prostějov - Zlepšený výkon v posledních dvou setech zajistil volejbalistkám Prostějova vítězství v Lize mistryň nad polským týmem Bielsko-Biala 3:2.

Hanačky sice musely ve čtvrtém setu odvracet mečbol, v rozhodujícím tiebreaku ale své soupeřky převýšily ve všech směrech.

V úvodu zápasu se domácí volejbalistky trápily. Stačily sice držet krok do stavu 9:9, ovšem v útoku nepokryly zejména nebezpečně útočící českou smečařku Horkou.

Kromě toho domácí volejbalistky zápolily i s přesností svých akcí. Jak při rozehrávce, tak při zakončení, kde držela krok pouze Američanka Glassová.

Čtěte také: Volejbalové týmy na MS povedou Svoboda a Šiller

Bezchybně hrající polský tým bodově utekl svým soupeřkám ve střední části sady, kdy postupně získal až pětibodový náskok 16:11. Ten si takticky lepší hrou udržely hostující hráčky až do koncovky prvního setu.

Trenér Miroslav Čada sáhl po prohrané sadě ke změnám v sestavě. Vyšel mu hlavně tah se zařazením Tomašekové. Při jejím podání hned v úvodu druhého setu získal Prostějov pět bodů.

Podíl na změně mělo nejen zlepšené podání, ale také mnohem důraznější a kvalitnější obrana na síti. Polský tým najednou vypadl z herní pohody, častěji chyboval a najednou jen s obtížemi hledal zbraň na zastavení pestřeji hrajících protivnic.

Hráčky Bielsko-Biale se vzpamatovaly až v samém závěru, kdy ještě stačily za stavu 24:14 odvrátit čtyři setboly.

Zcela rozdílný průběh měla třetí sada. Hned v jejím úvodu získaly aktivněji hrající polské hráčky převahu a také uhrály důležité body. Přesnější hra v útoku jim vynesla náskok 15:8.

Stejně jaku soupeřky v předcházející sadě stačily Hanačky až v závěru odvrátit pět setbolů, na zvrat už bylo pozdě.

Neúprosnou bitvu nabídla čtvrtá sada, v níž se oba týmy střídaly ve vedení. Hráčky Prostějova odvrátily mečbol a po přesném bloku Tomašekové vyhrály tuto sadu.

V tiebreaku už diktovaly tempo domácí, které těžily z lepšího příjmu a také přesnějšího zakončení. Tyto zbraně jim vynesly také náskok 14:9 a druhý mečbol proměnila Glassová smečí v cenné vítězství.

Volejbalová Liga mistryň, 2. kolo skupiny C:

Modřanská Prostějov - Aluprof Bielsko-Biala 3:2 (-18, 18, -21, 25, 10).

Rozhodčí: Nederhoed (Niz.) a Pond (And.). Čas: 114 minut. Diváci: 1000.

Prostějov: Nováková, Nnamaniová, Valenteová, Glassová, Spalová, Ssuschkeová, libero Tomanová - Soaresová, Töröková, Tomašeková, Kučerová.

Bielsko-Biala: Baraňská, Dziekiewiczová, Horká, Ciaszkiewiczová, Studzienná, Skorupová, libero Wojtowiczová - Okuniewská, Swieniewiczová, Sawická, Kaczmarová.

Dynamo Moskva - Fenerbahce Istanbul 0:3 (-23, -20, -14).

Tabulka:

1. Fenerbahce Istanbul 2 2 0 6:0 4
2. Prostějov 2 1 1 3:5 3
3. Dynamo Moskva 2 1 1 3:5 3
4. Bielsko-Biala 2 0 2 4:6 2

 

Právě se děje

Další zprávy