Video: Šampion Khan smetl vyzyvatele za 76 sekund

Jakub Šafránek Jakub Šafránek, Red Spo
7. 12. 2009 9:39
Khan knokautoval Salitu ještě v prvním kole
Amir Khan trefuje Dmitrije Salitu.
Amir Khan trefuje Dmitrije Salitu. | Foto: Reuters

Newcastle - Pouhou minutu a šestnáct vteřin stačilo anglickému šampionovi lehké welterové váhy Amiru Khanovi k poražení vyzyvatele Dmitrije Sality.

V souboji, o němž média referovala jako o "Svaté válce", neboť Khan je muslim a Salita ortodoxní žid, sice byl prvně jmenovaný favoritem, ovšem tak rychlé rozhodnutí čekal málokdo.

Salita totiž na cestě k souboji o mistrovský pás organizace WBA ani jednou neprohrál a čekalo se rozhodně více, než že bude knokautován hned v prvním kole.

Čtěte také: Lewis: Haye se velmi zlepšil. Může porazit i Klička

Khan, přezdívaný také "Pýcha Boltonu" či "král Khan", se ale podle všeho nechtěl při sobotním večeru v ringu příliš zdržet.

Na svého soka vlétl jako vichřice a Salita byl hned po deseti vteřinách souboje po tvrdém úderu Khana počítán. Další počítání přišlo o čtyřicet vteřin později a celé utkání skončilo už po 76 sekundách, kdy se sudí po další tvrdé Khanově ráně rozhodl zápas ukončit.

"Mnoho lidí ví, že jsem rychlý, a čeká to ode mě, ale když jsme v ringu, tak ani netuší, co je trefilo. Salita ani nevěděl, že už je na zemi. Tak rychle jsem ho zasáhl," prohlásil po zápase Khan.

"To nebyl žádný připravený zápas, musel jsem s ním bojovat, protože to byla povinná obhajoba titulu. Myslím, že to o mně světu něco řeklo," dodal "král Khan".

 

 

Právě se děje

Další zprávy